Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poslanci NR SR vyjadrili podporu mierovému riešeniu konfliktu na Blízkom východe

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Ľudovít Vaniher)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR odsúdili útoky na civilistov, ku ktorým došlo v predchádzajúcich dňoch počas eskalácie napätia medzi Izrealom a militantnými organizáciami. Zároveň poslanci skupiny spojencov Izraela v NR SR a skupiny priateľstva s Izraelom vyslovili podporu návšteve ministra zahraničných vecí SR Ivana Korčoka (nominant SaS) v Izraeli.

Veria, že prispeje k upokojeniu situácie a obnoveniu dialógu medzi Izraelom a Palestínskou samosprávou. „Práve takáto mierotvorná misia je správnym miestom, ktoré môže Slovensko v globálnom svete zastávať,“ dodal predseda skupiny spojencov Izraela v NR SR Peter Kremský (OĽANO).

Poslanci sa zúčastnia aj štvrtkového podvečerného zhromaždenia na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave, kde chcú vyjadriť svoju podporu pokojnému riešeniu situácie v Izraeli a právu tejto krajiny na svoju obranu pred teroristickými útokmi. Poslanci deklarovali, že Izrael má právo chrániť svoje suverénne územie, hranice a civilistov, ako aj primerane zasiahnuť proti ostreľovaniu svojho územia. Minulý týždeň vyše 20 poslancov z oboch parlamentných skupín tiež podpísalo vyhlásenie, ktoré odovzdali izraelskému veľvyslancovi na Slovensku Boazovi Modaiovi.

Viac o téme: PoslanciKonflikt NRSRIzraelHamas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu