Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Monika Jankovská sa dnes súdu nedočká: Rozhodovať o jej prepustení sa bude neskôr

Monika Jankovská
Monika Jankovská (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Okresný súd v Trenčíne nebude vo štvrtok rozhodovať o žiadosti bývalej štátnej tajomníčky rezortu spravodlivosti Moniky Jankovskej o prepustenie z väzby. Potvrdil to jej obhajca Peter Erdös.

"Môžem potvrdiť, že som bol sudcom pre prípravné konanie vyrozumený o zmene termínu výsluchu mojej klientky zo dňa 20. mája na 27. mája o 13.00 h z dôvodu, že sudca pre prípravné konanie vyhovel žiadosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) o zmenu termínu tohto výsluchu," vysvetlil Erdős.

Monika Jankovská je vo väzbe od marca minulého roka, keď ju zadržali v rámci akcie Búrka. Najvyšší súd (NS) SR ju po zaplatení peňažnej záruky na začiatku marca 2021 prepustil na slobodu a nariadil jej kontrolu technickými zariadeniami, takzvaným náramkom. Okamžite po prepustení však bola zadržaná a v súčasnosti je väzobne stíhaná v rámci kauzy prevodu trenčianskeho baru Fatima. V polovici marca o tom rozhodol Krajský súd v Trnave. V súčasnosti je hospitalizovaná vo väzenskej nemocnici v Trenčíne na psychiatrickom oddelení.

NS SR v stredu (19.5.) rozhodol, že dôvody väzby Moniky Jankovskej a bratislavského krajského exsudcu Richarda M. sa nemenia. NS SR zamietol sťažnosť prokurátora ÚŠP proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica ako nedôvodnú. Odvolací súd nezistil vecný dôvod na prokurátorom navrhované rozšírenie dôvodov väzby u obvinených na ďalšiu stíhanú trestnú činnosť v kauze Víchrica.

"Rozhodnutie NS SR v tejto veci považujem za správne, nakoľko sťažnosť prokurátora ÚŠP aj voči rozhodnutiu sudcu pre prípravné konanie ŠTS som považoval za nedôvodnú od začiatku. Takto to vyhodnotil aj NS SR,“ reagoval vo štvrtok advokát.

Viac o téme: PrepustenieŽiadosťSúd Monika Jankovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu