Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Krádeže dúhových vlajok sa stupňujú: Pred bratislavským klubom úradovali Ultras Slovan, ešte sa aj pochválili!

Spred budovy partia holohlavých mužov ukradla vlajku.
Spred budovy partia holohlavých mužov ukradla vlajku. (Zdroj: Facebook/A4 - priestor súčasnej kultúry, gettyimages.com)

BRATISLAVA - Na niektorých miestach si tento týždeň pripomenuli Medzinárodný deň boja proti homofóbii a LGBTI ľuďmi v našej spoločnosti. Pri tejto príležitosti sa na viacerých miestach objavili na znak solidarity dúhové vlajky. Niektorým občanom však tento krok podnikov prekáža a vlajky dokonca kradnú! Jeden z bratislavských podnikov takýchto chuligánov zachytil.

Reč je o centre A4, čo je vlastne priestor súčasnej kultúry, ktorý funguje v našom hlavnom meste. Na Slovensku sa však stále vyskytujú skupiny obyvateľstva, ktorí sú voči týmto aktivitám viac ako citliví a niekedy reagujú neprimerane. To bol aj tento prípade, keď spred podniku túto vlajku dokonca ukradla skupina mladíkov s príznačným imidžom. A4 o tom informovala v príspevku na sociálnej sieti a dokonca sa im podarilo túto skupinku zvečniť.

Napriek zlodejom vlajky sa nevzdávajú

"Vlajku, ktorú sme v pondelok vyvesili pri príležitosti Medzinárodného dňa boja proti homofóbii, bifóbii a transfóbii nám pred chvíľou ukradla táto veľmi sympatická skupinka," popisuje klub v príspevku. Ten sa napriek tejto aktivite istej nesympatickej skupinky nevzdáva. "Zajtra vlajku vyvesíme znova. Naša solidarita s LGBTIQ+ ľuďmi samozrejme trvá každý deň v roku," sľubuje klub.

Ten sa ešte pre Topky doplňujúco vyjadril, že incident sa odohral o 10:40 doobedu, no klub políciu kvôli tomu nekontaktoval.

S "korisťou" sa pochválili

Za krádežou aj podľa mikiny jedného z mužov stojí extrémistické hnutie Ultras Slovan, ktoré sa so svojím "úlovkom" pochválilo aj na sociálnej sieti.

Viac o téme: VlajkaKrádežA4LGBTI
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu