Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu na muža obvineného z dvojnásobnej vraždy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v utorok (18. 5.) na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku obžalobu na obvineného Lukáša K. pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a prečin poškodzovania cudzej veci. Informoval o tom hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan. Lukáš T. bol obvinený z dvojnásobnej úkladnej vraždy z novembra minulého roka v obci Lednické Rovne v okrese Púchov.

Ako dodal hovorca, v prípade dokázania viny pred súdom hrozí obvinenému trest odňatia slobody v trvaní 25 rokov alebo doživotie. ŠTS v Pezinku koncom novembra 2020 rozhodol, že bude stíhaný väzobne.

V obci Lednické Rovne boli 19. novembra 2020 v ranných hodinách po uhasení požiaru v rodinnom dome nájdené dve telá s viacerými bodnými a reznými ranami. Ďalšie tri osoby, z toho dve deti, skončili so zraneniami v nemocnici. Prípad na mieste činu prevzala Národná kriminálna agentúra (NAKA) a následne vyšetrovateľ obvinil Lukáša K. a podal návrh prokurátorovi ÚŠP ho väzobne stíhať.

Vyšetrovaním sa zistilo, že obvinený mal vraždu naplánovať spolu s jednou z maloletých osôb. Motívom mala byť pomsta za zlé správanie sa k deťom. Vraždu naplánovali počas spánku obetí, čo sa aj stalo. Následný požiar domu mal kamuflovať zločin a zakryť dôkazy. S požiarom mala, podľa polície, obvinenému jedna z maloletých pomáhať, keď v dome mala rozliať horľavú látku.

Viac o téme: VraždaObžalobaÚrad špeciálnej prokuratúry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu