Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Polícia opäť klepla po prstoch prevádzačom: V Prešove zatkla a obvinila dvoch Čechov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB - Polícia Slovenskej republiky )

BRATISLAVA/PREŠOV – Policajti zadržali v stredu (12. 5.) v Prešove v rámci akcie Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii úradu hraničnej a cudzineckej polície s krycím názvom Domov dvojicu Čechov. V piatok o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Ako uviedla, po minulotýždňovom zásahu v Ružomberku policajti pokračovali v rozpracovanom prípade. Operatívne informácie ich zaviedli k ďalšiemu podozrivému vozidlu aj k páchateľom, ktorí mali previezť nelegálnych migrantov z Medzilaboriec do niektorej z krajín Európskej únie.

"V Prešove zadržali 53-ročného muža a 28-ročnú ženu, občanov Českej republiky s pobytom na území Slovenska. Troch migrantov  prevzali z centra pre deti a rodiny a mali ich odviezť mimo Slovenska," uviedla Bárdyová s tým, že vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii dvojicu obvinil zo zločinu prevádzačstva.

"Po dokázaní viny hrozí páchateľom trest odňatia slobody vo výške od sedem do desať rokov. Vyšetrovateľ navrhne aj ich väzobné stíhanie. Mladistvé osoby budú opäť vrátené do centra pre deti a rodiny," dodala Bárdyová.

Viac o téme: ZadržaniePolícia MigrantiPrevádzačstvoPrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu