Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Autocenzúra sa skončila, policajti môžu vyšetrovať slobodne, tvrdí Mikulec

Roman Mikulec
Roman Mikulec (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) je presvedčený, že v polícii sa skončila autocenzúra, pričom vyšetrovatelia a policajti môžu pracovať slobodne. Vyhlásil to v pléne Národnej rady (NR) SR počas diskusie o programovom vyhlásení vlády (PVV). Pripomenul tiež viaceré projekty, ktoré chce v rezorte realizovať. Upozornil na nezodpovedné obstarávania predošlých vedení ministerstva.

Mikulec vyhlásil, že od jeho nástupu do funkcie mu záležalo, aby policajti a vyšetrovatelia vedeli a cítili, že môžu pracovať slobodne, bez obáv a podľa najlepšieho vedomia a svedomia. "Bolo kľúčové, aby cítili, že majú voľné ruky a že sa im snažíme vytvoriť najlepšie podmienky," povedal minister. Policajti za predošlého vedenia museli podľa Mikulca riešiť, či je vôbec vôľa na vyšetrovanie niektorých vecí. Táto autocenzúra sa podľa Mikulca skončila. Je presvedčený, že obvinenia polície v medializovaných kauzách sú riadne podložené dôkazmi a je to jasný znak toho, že polícia nezabudla pracovať.

Poukázal na potrebu nákupu nových prostriedkov. V čase jeho nástupu do funkcie našiel podľa svojich slov prázdne sklady, v ktorých chýbali pomôcky či odevy pre policajtov, hasičov. V ďalšom období chce rezort modernizovať technické vybavenie. Mikulec vyhlásil, že policajti dostanú 52 nových motoriek. Upozornil na neprofesionalitu bývalého vedenia pri obstarávaní vrtuľníkov. Modernizovať sa tiež má vyvolávací systém na klientskych centrách. Naplánovaných je niekoľko desiatok investičných akcií, ktoré majú predĺžiť životnosť budov. Pripomenul, že súčasťou plánu obnovy je technická modernizácia vybavenia hasičského a záchranného zboru.

Viac o téme: VyšetrovanieRoman MikulecAutocenzúra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu