Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Kičura zostáva vo väzbe: Sudca zamietol žiadosť obvineného o prepustenie z väzby

Kajetán Kičura prichádza na ŠTS v Banskej Bystrici
Kajetán Kičura prichádza na ŠTS v Banskej Bystrici (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, v stredu zamietol žiadosť obvineného bývalého šéfa Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR Kajetána Kičuru o prepustenie z väzby na slobodu. Väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka nenahradil. Informovala o tom Zuzana Zvalová z kancelárie predsedu ŠTS Pezinok.

"Proti vyhlásenému uzneseniu podal obvinený sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd (NS) SR," dodala Zvalová. Kajetán Kičura je stíhaný za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku v súbehu s pokračovacím zločinom legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Vo väzbe je od vlaňajšieho apríla a v novembri NS SR rozhodol o jej predĺžení do 21. júna 2021.

Trestné konanie pre medializované informácie o pochybeniach SŠHR pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 a kúpe bytov na Konventnej ulici v Bratislave začala Národná kriminálna agentúra v marci 2020. Kajetán Kičura odmietol obvinenia súvisiace so zmluvami SŠHR, ako aj podozrenia spojené s dvoma bytmi, ktoré kúpil jeho syn.

Viac o téme: PrepustenieŽiadosťZamietnutieSúd Kajetán Kičura
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu