Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Premiér prekvapil novým VIDEOM: Už je v čakárni na vakcínu tak, ako ostatní Slováci

Eduard Heger sa zaregistroval do čakárne. Zobraziť galériu (2)
Eduard Heger sa zaregistroval do čakárne. (Zdroj: Facebook/Eduard Heger - predseda vlády SR)

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Eduard Heger na sociálnej sieti zverejnil video, v ktorom sa zaregistroval do čakárne na vakcínu, keďže už bola otvorená aj jeho veková kategória. Týmto krokom sa zaradil do radu bežných Slovákov, ktorí čakajú na svoj termín očkovania. Je preto pravdepodobné, že Heger sa nebude vykrúcať ani z vakcíny AstraZeneca a nechá sa ňou zaočkovať, keďže vakcíny Pfizer a Moderna sú v čakárni zatiaľ určené pre seniorov.

Premiér Eduard Heger sa oficiálne zaregistroval do čakárne na vakcínu proti koronavírusu (Zdroj: Facebook/Eduard Heger - predseda vlády SR)

"Všetci si želáme návrat k normálnemu životu a jedinou cestou je vakcína. Chcem sa pridať k miliónu z vás a dám sa zaočkovať. Ďakujem každému, kto sa dal zaočkovať a pokračujme ďalej. Vakcína je sloboda," píše na sociálnej sieti premiér.

Minulý týždeň Heger avizoval ďalšie uvoľnenia opatrení

Heger v dôsledku zlepšujúcej sa situácie avizoval od budúceho týždňa otvorenie terás reštaurácií aj fitnescentier. V stredu to odobrila vláda, podmienky ich fungovania má ešte upraviť vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR. Heger o tom informoval za účasti všetkých koaličných partnerov. Zároveň vyzval ľudí, aby naďalej dodržiavali opatrenia.

"Je to dôležitý míľnik, ktorý sme dosiahli," skonštatoval Heger. Upozornil, že treba však byť obozretný, keďže nový koronavírus sa šíri hlavne po zložení rúška či respirátora, čo sa týka reštaurácií aj fitnescentier. Pripomenul, že situácia s pandémiou ešte nie je vyhratá. "Najlepšie zvládame boj proti pandémii, keď bojujeme spolu," doplnil.

KORONAVÍRUS Premiér prekvapil novým
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: KoronavírusRegistrovanieEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu