Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Premiér Heger pripustil ďalšie veľké uvoľnovanie opatrení: V hre je nový pandemický zákon

Eduard Heger ozrejmil ako to bude ďalej s núdzovým stavom. Zobraziť galériu (2)
Eduard Heger ozrejmil ako to bude ďalej s núdzovým stavom. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Otázka, ako to bude ďalej s núdzovým stavom, je stále na stole. Vyvstala ešte markantnejšie po tom, čo sa na zasadnutí vlády objavil aj hlavný hygienik Ján Mikas. Heger prezradil, čo nás čaká krátko pred zasadnutím vlády. Bude sa ďalej uvoľňovať?

Hneď v úvode premiér Heger priznal, že hlavný hygienik je na vláde kvôli uzneseniu, ktoré treba prijať v súvislosti s covid automatom. "Zatiaľ ideme stále podľa schváleného covid automatu. Máme schválené uznesenie o zákaze vychádzania, ale aj uznesenie o covid automate," začal svoje vyjadrenie tesne pred rokovaním vlády. 

Pandemický zákon by mal byť pripravený do konca mesiaca, uviedol pred rokovaním vlády premiér Heger (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Premiér zároveň potvrdil, že ďalšie uvoľňovanie bude témou dňa a verejnosť sa o ňom dozvie už dnes. "Samozrejme, budeme to vždy robiť tak, že zmeny oznámime vždy v stredu," potvrdil ďalej s tým, že témou je aj predĺženie núdzového stavu.

Premiér Heger pripustil ďalšie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Heger pri tejto príležitosti zdôraznil, že vláda pripravuje pandemický zákon. "Bude musieť ísť v skrátenom legislatívnom konaní," pokračoval s tým, že je potrebná dohoda s poslancami parlamentu a táto diskusia už prebieha. "Na základe toho sa rozhodneme. Ak bude núdzový stav nevyhnutné predĺžiť, vieme, že na vláde ho môžeme predĺžiť o ďalších dvadsať dní," poznamenal s tým, že ďalší postup sa bude odvíjať od epidemiologickej situácie. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu