Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kollár zvolal mimoriadnu schôdzu iniciovanú Smerom-SD na stredu

Členovia strany Smer-SD
Členovia strany Smer-SD (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) zvolal na stredu (21. 4.) mimoriadnu schôdzu k pandémii nového koronavírusu, ktorú inicioval Smer-SD. Rokovanie 26. schôdze NR SR sa má začať o 14.00 h. Informovala o tom hovorkyňa predsedu NR SR Michaela Jurcová. Schôdzu zvolal šéf parlamentu v zmysle rokovacieho poriadku do siedmich dní od podania návrhu opozičných poslancov.

Schôdza sa bude týkať pandémie nového koronavírusu. Jej jediným bodom má byť návrh skupiny poslancov na prijatie uznesenia NR SR k ochoreniu COVID-19 a ďalším problematikám. Smer-SD spolu s piatimi nezaradenými poslancami podali návrh na zvolanie schôdze počas týždňa. Po ročnom pôsobení novej vlády je podľa Smeru-SD potrebné vykonať sumarizáciu a zároveň dostať odpovede na viaceré otázky, ako napríklad nákup antigénových testov, zlyhanie vakcinačnej stratégie a podobne.

Strana tvrdí, že verejnosť má právo dozvedieť sa odpovede na zásadné otázky v súvislosti s pandémiou a jej dôsledkami na zdravie, psychickú či sociálnu situáciu, stav slovenskej ekonomiky, verejných financií aj využitie prostriedkov v rámci plánu obnovy a odolnosti EÚ a ďalšie.

Viac o téme: SchôdzaMimoriadnaZvolanieSmer-SDBoris Kollár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu