Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Smer-SD už podal návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze: Odovzdali podpisy

Tlačová konferencia strany Smer-SD
Tlačová konferencia strany Smer-SD (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Smer-SD podal návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR, ktorá sa má týkať viacerých otázok súvisiacich s pandémiou nového koronavírusu. V stredu o tom informoval hovorca strany Ján Mažgút. V zmysle rokovacieho poriadku by mal predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) zvolať schôdzu do siedmich dní od podania návrhu. Na iniciovanie schôdze treba aspoň 30 podpisov poslancov.

"Okrem 26 poslancov strany Smer-SD sa pod návrh podpísali aj ďalší piati nezaradení poslanci NR SR," ozrejmil Mažgút. Po ročnom pôsobení novej vlády je podľa strany potrebné vykonať sumarizáciu a zároveň dostať odpovede na viaceré otázky, ako napríklad nákup antigénových testov, zlyhanie vakcinačnej stratégie a podobne.

"Verejnosť má právo dozvedieť sa odpovede na zásadné otázky, ktoré sa dotýkajú každodenného života v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 a jej dosahmi na zdravie, psychickú či sociálnu situáciu, stav slovenskej ekonomiky, stav verejných financií a využitie unikátnych prostriedkov z plánu obnovy a odolnosti EÚ či vakcinačných látok a potrebných liečiv pre zvládnutie pandémie," tvrdí strana.

Viac o téme: PodpisyMimoriadna schôdzaSmer-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu