Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Chlapec, ktorý bol štyri roky v kóme, zomrel po splnení sna

Chlapec sa túžil stať futbalovým brankárom. Zobraziť galériu (2)
Chlapec sa túžil stať futbalovým brankárom. (Zdroj: Nový Čas)

ZBROJNÍKY - Vojtech Nagy († 15) zo Zbrojník (okres Levice) upadol pred štyrmi rokmi do kómy. Kedysi nádejný futbalový brankár zostal pripútaný na lôžku. O chlapca sa starali starí rodičia (66). Snívali, že raz získajú mobilný odsávač hlienov, ktorý im umožní ísť s milovaným vnúčikom na prechádzku.

Nový Čas sa rozhodol prístroj chlapcovi venovať. Dve hodiny po tom, čo sa sen stal skutočnosťou, Vojtík naposledy vydýchol.

"Vojtech bol náš poklad. Veď sme žili iba pre neho. Jeho slabé srdiečko však boj o život nevydržalo," s plačom povedala Vojtechova babička Ružena Nagyová (66). Obetavá žena trávila spolu s manželom Viliamom (66) pri chlapcovi všetok čas. Vojtech mal od ôsmich rokov problémy so srdcom. Životný orgán mu slabol a nádej na zlepšenie neprichádzala. V jeden osudný deň pred štyrmi rokmi nešťastne spadol a narazil si hlavu o umývadlo. Upadol do bdelej kómy! A odvtedy sa neprebral.

Aj keď sú Nagyovci invalidi, svoj život zasvätili starostlivosti o chorého vnuka Vojtecha. Od poisťovne dostali domáci odsávač hlienov, no na prenosný už nárok nemali. S ich skromným dôchodkom si ho sotva mohli dovoliť, veď ledva vládali platiť plienky pre Vojtecha. Nový Čas sa preto rozhodol kúpiť im vytúžený prístroj.

"Snívali sme, že počas slnečných dní sa budeme prechádzať po dedinke. Pôjdeme na tie miesta, kde sa náš vnúčik kedysi naháňal s kamarátmi a šantil na bicykli," pokračuje so žiaľom v hlase Ružena. Dedko Viliam ho plánoval zobrať na futbalové ihrisko, kde Vojtík často sníval o kariére brankára. Jeho životným snom bolo stať sa profesionálnym futbalovým brankárom. Chcel to dotiahnuť až medzi žrde prvoligových štadiónov. Starší futbalisti vraveli, že mal veľký talent a postreh.

Sen milujúcich starých rodičov sa naplnil. Po zapojení prenosného odsávača hlienov vyšli pred dom a chvíľu vnúčika tlačili na vozíku. Bolo to prvýkrát po štyroch rokoch. Osud sa však vedel kruto zahrať. Pár hodín po tom, čo sa Vojtík nadýchal čerstvého vzduchu, sa jeho choré srdiečko zastavilo.

Primárka detského oddelenia levickej nemocnice Daniela Virgová tvrdí: "Tá krátka prechádzka nemá s jeho smrťou spojitosť. Ide len o nešťastnú zhodu okolností."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu