Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mladý brankár Vojtech Nagy leží v kóme: Už štyri roky nebol na čerstvom vzduchu

„Bez mobilného odsávača nemôžeme ísť ani na krátku prechádzku,“ prezradila Ružena Nagyová (66).
„Bez mobilného odsávača nemôžeme ísť ani na krátku prechádzku,“ prezradila Ružena Nagyová (66). (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Vojtech Nagy (15) zo Zbrojník upadol pred štyrmi rokmi do kómy. Kedysi nádejný futbalový brankár je dnes pripútaný na lôžko. Rodičia o chorého syna pritom nejavia záujem.

Chlapec v týchto dňoch leží na Kramároch, kde s ním trávi každú minútu jeho babička Ružena (66). Keďže dôchodkyňa nemá peniaze na mobilný odsávač hlienov, už štyri roky neboli spolu na prechádzke.

„S vnúčikom nemôžem chodiť von. Od poisťovne som dostala domáci odsávač hlienov, ale na prenosný už nárok nemám,“ povedala Vojtechova babička Ružena Nagyová. Mobilný odsávač stojí okolo 20-tisíc Sk, ale pani Ružena si ho zo svojho skromného dôchodku nemôže dovoliť. Obetavá babička trávi pri Vojtechovi všetok čas. Podľa jej slov chlapcovi rodičia o chorého syna nemajú záujem.

Od ôsmich rokov má problémy so srdcom. Životný orgán mu slabol a nádej na zlepšenie neprichádzala. V jeden osudný deň pred štyrmi rokmi nešťastne spadol a narazil si hlavu o umývadlo. Upadol do kómy a odvtedy sa neprebral. Vojtechovým životným snom bolo stať sa profesionálnym futbalovým brankárom. Vždy to chcel dotiahnuť až medzi žrde prvoligových štadiónov. Keď uňho nastali problémy so srdiečkom, lekári mu zakázali fyzickú aktivitu.

„On sa však vždy potajomky vytratil na ihrisko. Starší futbalisti vraveli, že má veľký talent a skvelý postreh,“ spomína so slzami v očiach babička. „Vojtovi by sa raz vedomie mohlo vrátiť. Musel by však absolvovať liečenie v špeciálnej komore na dávkovanie čistého kyslíka. To stojí okolo 200-tisíc Sk,“ povedala Ľudmila Gričová, poradkyňa pre ľudí s ťažkým telesným postihnutím.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu