Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dáte sa zaočkovať proti KORONAVÍRUSU? Rezort zdravotníctva zverejnil dôležité informácie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Po pridelení termínu na očkovanie dostane každý záujemca komplexné informácie prostredníctvom SMS správy a emailu. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

Ako priblížila, informácia obsahuje dátum a čas očkovania, názov vakcinačného centra, presnú adresu vakcinačného centra, názov vakcíny a údaj, či ide o prvú (1) alebo druhú dávku (2). Na Slovensku sa aktuálne očkuje troma očkovacími látkami, a to vakcínou Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNTech, ďalej očkovacou látkou od spoločnosti Moderna/NIAID a očkovacou látkou od spoločnosti AstraZeneca a Oxfordskej univerzity.

Záujemca by sa mal do vakcinačného centra dostaviť najskôr desať minút pred plánovaným očkovaním. Po príchode musí predložiť doklad totožnosti a preukaz poistenca. Pre urýchlenie procesu si môže už doma vytlačiť a vyplniť informovaný súhlas a dotazník.

Tieto dokumenty však treba podpísať až priamo vo vakcinačnom centre. Linky na dokumenty nájde v elektronickej pošte, Národné centrum zdravotníckych informácií mu pošle e-mail spolu s prideleným termínom očkovania. Informovaný súhlas a dotazník sa podpisuje aj pred očkovaním. V prípade, že si záujemca dokumenty nemôže vytlačiť a vyplniť doma, sú pre neho pripravené aj vo vakcinačnom centre.

Záujemcovia o očkovanie, ktorí podľa vyhlášky patria do prvej fázy, sa pred očkovaním musia preukázať dokladom o zamestnaní. A to potvrdením od zamestnávateľa, služobným preukazom alebo pracovnou zmluvou, dodala Eliášová.

Viac o téme: OčkovanieVakcínyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu