Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šeliga prichádza o svojho populárneho poradcu: Prezidentkin priateľ Rizman mu dal košom a po roku končí!

Juraj Šeliga a Juraj Rizman Zobraziť galériu (3)
Juraj Šeliga a Juraj Rizman (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Koniec veľkej spolupráce! Po avizovanej rekonštrukcii vlády prichádza na rád aj výmena na poste jedného z kľúčových poradcov podpredsedu parlamentu Juraja Šeligu (Za ľudí) - Juraja Rizmana. Ten, okrem toho, že je vo vážnom vzťahu s hlavou štátu Zuzanou Čaputovou, pôsobil aj ako Šeligov doterajší poradca v parlamente. Teraz odchádza!

Rizman tento krok vysvetlil na sociálnej sieti. Netají sa ani tým, že Šeliga je jeho kamarát. "Dnešok je môj posledný deň vo funkcii poradcu podpredsedu NR SR Juraja Šeligu. Robiť pre kamaráta a zároveň podpredsedu parlamentu bola pre mňa čest a dvojnásobný záväzok - nesklamať priateľa a zároveň nezlyhať v službe štátu a jednému z ústavných činniteľov," začína Rizman.

Rizman je už dlhší čas vo vzťahu s prezidentkou Zuzanou Čaputovou
Zobraziť galériu (3)
Rizman je už dlhší čas vo vzťahu s prezidentkou Zuzanou Čaputovou  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Odchádza na vlastnú žiadosť

Rizman pritom inicioval odchod sám. Tvrdí však, že to nesúvisí so Šeligom a jeho pôsobením na stoličke podpredsedu parlamentu. "Odchádzam po roku - na vlastnú žiadosť. Dôvodov je viac - ale aby nevznikli žiadne špekulácie - ani jeden nemá súvislosť s Jurom a jeho posobením na poste podpredsedu NR SR. Naopak - mal som s Jurajom skúsenosť z občianskeho sektora a som rád, že ani politika ho nezmenila. Vážim si jeho priateľstvo, ako aj jeho ludskosť, pracovitosť a neuveriteľné nasadenie," ocenil doterajšieho nadriadeného Rizman, ktorý sa mu v závere ešte poďakoval za spoluprácu.

Juraj Šeliga prichádza na rokovanie koalície (Zdroj: Topky/Maarty)

Šeliga prichádza o svojho
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Juraj Rizman)

Rizman odchod spečatil aj spoločnou fotografiou dvoch Jurajov po boku. Na odchod Rizmana neskôr večer podobne zareagoval aj politik. "Bolo pre mňa potešením mať pri sebe priateľa a človeka, na ktorého skúsenosti som sa mohol spoľahnúť. Aj keď už nie sme kolegovia, na našom priateľstve sa nič nemení. Držím ti palce do ďalších životných krokov a nového zamestnania. Občianska spoločnosť a naša krajina potrebuje tak zanietených a obetavých ľudí ako si ty," napísal Šeliga, no tiež bližšie nepopísal dôvody jeho odchodu.

Viac o téme: Juraj RizmanJuraj Šeliga
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu