Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V evanjelických kostoloch si pripomenú obete KORONAVÍRUSU zvonením zvonov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V evanjelických kostoloch na celom Slovensku sa v utorok (30. 3.) o 15.00 h rozozvučia zvony. Ide o projekt Zvonenie za obete COVID-19 na Slovensku, ktorého cieľom je uctiť si pamiatku všetkých zosnulých, ktorí tomuto ochoreniu podľahli. Informovala o tom tlačová tajomníčka Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) na Slovensku Jana Nunvářová.

"Pri spomienke na približne 10.000 obetí nového koronavírusu na území Slovenska a presne rok od prvého zaznamenaného úmrtia, by sme sa chceli v modlitbách, spomienkach a pri zvuku zvonov na desať minút zastaviť a uctiť si ich pamiatku," uviedla Nunvářová. Ako dodala, okrem toho, že si zvukom zvonov pripomenú obete tohto ochorenia, vyjadria aj súcit pozostalým, ale aj poďakovanie všetkým, ktorí o zdravie a životy Slovákov už viac ako rok neúnavne bojujú.

Zástupcovia zvonárov by chceli mať tento deň i zaznamenaný, preto prosia verejnosť o krátku nahrávku zvonenia zvonov zaznamenanú v blízkosti kostola. Následne plánujú nahrávky použiť vo videu o samotnom projekte. "Záznamy môžete posielať na e-mailovú adresu matus777sedlak777@gmail.com," uzavrela Nunvářová.

Viac o téme: ObeteZvonyPripomenutieKostolyKoronavírusEvanjelické
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu