Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

AKTUÁLNE Na NAKA vypovedá exšéf protikorupčnej jednotky Robert Krajmer

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

BRATISLAVA - Krátko predôsmou hodinou priviezla policajná eskorta bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Roberta Krajmera do budovy policajného prezídia v Bratislave. Krajmer má vypovedať k prípadu Očistec a rozsiahlej korupcii.

Roberta Krajmera privádzajú na výsluch na NAKA (Zdroj: Ivan Mego)

Bývalý šéf protikorupčnej jednotky NAKA je bvinený zo založenia zločineckej skupiny, prijímanie úplatku a zneužívania právomoci verejného činiteľa. Krajmer podľa informácií TV Markíza vinu odmieta, no vypovedať bude. 

Kauza Očistec pokračuje! VIDEO Na NAKA vypovedal muž obvinený zo sledovanie Matoviča a Lipšica

Meno Roberta Krajmera sa skloňovalo najmä v súvislosti s tým, že sa nachádzal na mieste vraždy investigatívneho reportéra Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Vtedajší policajný riaditeľ Tibor Gašpar najprv jeho prítomnosť popieral, no usvedčili ho zábery televízie JOJ. Manželka Roberta Krajmera navyše vlastní trenčiansky bar Fatima. Aj v tejto kauze je Krajmer obvinený spolu s exsudkyňou Monikou Jankovskou.

Robert Krajmer na mieste vraždy novinára Jána Kuciaka
Zobraziť galériu (2)
Robert Krajmer na mieste vraždy novinára Jána Kuciaka  (Zdroj: Reprofoto/TV JOJ)

Krajmera zadržali 5.11. 2020 v rámci akcie Očistec. Skupinu mal podľa obvinení riadiť nitriansky podnikateľ a väzobne stíhaný Norbert Bödör. Medzi obvinenými je aj špeciálny prokurátor, v súčasnosti väzobne stíhaný Dušan Kováčik, exšéf policajného zboru Tibor Gašpar, Bernard Slobodník, Marian Zetocha, Peter Hraško, Milan Mihálik, Ivan Bobocký a Martin Fleischer. 

Viac o téme: VýsluchVýpovedNAKARobert Krajmer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu