Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Zákaz-nezákaz, partia mladých si v noci išla na pumpu kúpiť cigarety: Desivé odhalenie polície!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

BANSKÁ BYSTRICA – Skupina mladých ľudí v noci sadla do auta a vyrazila na pumpu. Nepovolený "výlet" im prekazila banskobystrická polícia. Následne vyšli na povrch šokujúce skutočnosti.

Na Slovensku od 3. marca platí zákaz vychádzania už od ôsmej večer. Zdá sa však, že skupine mladých ľudí toto nariadenie vôbec nič nehovorí. V pondelok v noci ich totiž v jednom aute v blízkosti čerpacej stanice na Námestí Ľ. Štúra v Banskej Bystrici načapala polícia. Ochrancom zákona povedali, že si idú kúpiť cigarety. 

Čítajte aj: Korona-nekorona, v krčme na strednom Slovensku to žilo: FOTO Nebola to však jediná načierno otvorená prevádzka

Ukázalo sa, že šofér bol opitý. „23-ročného vodiča policajti pri kontrole vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške. Pri prvej nafúkal 2,77 promile alkoholu a pri opakovaných skúškach až 2,90 promile,“ spresnili muži zákona.

Zákaz-nezákaz, partia mladých si
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Tí lustráciou zistili, že vodič už za obdobný čin spáchaný pod vplyvom návykovej látky v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch dostal trest uložením zákazu činnosti viesť motorové vozidlá a len pred 3 týždňami dostal späť vodičák.

Policajti mu vodičský preukaz opäť zadržali a vodiča obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Umiestnili ho do policajnej cely a v super rýchlom konaní pôjde pred sudcu. „V aute s ním boli tri ďalšie osoby, ktoré sa dopustili porušenia zákazu vychádza nia, začo im bola uložená bloková pokuta,“ uviedla polícia.

Viac o téme: AlkoholZákazVodičPolícia VychádzaniaPokuta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu