Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Je to POTVRDENÉ: Odídenci od Kotlebu získali Marčekovu stranu! Nebudeme klon ĽSNS

Milan Uhrík Zobraziť galériu (2)
Milan Uhrík (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Je to potvrdené. Odídenci z ĽSNS už majú svoju stranu. Strana Republika je oficiálne registrovaná. Ide o bývalú stranu Petra Marčeka Hlas ľudu. Jej predsedom je Milan Uhrík, ktorý uviedol, že nebudú klonom svojej materskej Ľudovej strany Naše Slovensko.

Šesť poslancov opustilo stranu ĽSNS koncom januára. Odvtedy sa špekulovalo, čo sa stane ďalej. Bývalá Kotlebova dvojka Milan Uhrík avizoval nový projekt. Dnes je to potvrdené. Odídenci prevzali stranu Petra Marčeka Hlas ľudu a premenovali ju na Republiku. 


Odídenci z ĽSNS rozhodli: Stranu už našli! Získať ju mali od kontroverzného politika, ktorý pomohol Kollárovi


Nebudeme klon ĽSNS

"Počas uplynulých týždňov sme tvrdo pracovali, aby sme v rekordne krátkom čase dokázali Slovákom ponúknuť alternatívu a novú nádej v tejto ťažkej a zúfalej dobe," uviedol Uhrík s tým, že ich nové politické hnutie sa bude volať Republika. "Republiku zakladáme ako hnutie pre všetkých občanov, ktorí sú nespokojní s likvidačnou politikou tejto vládnej koalície a súčasne frustrovaní zo škandálov skompromitovanej a skorumpovanej opozície," znie oficiálne stanovisko.

Milan Mazurek a Ondrej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Hnutie má byť konzervatívne. "Je a bude razantnou, ale dôstojnou politickou silou a voľbou pre pozitívnu zmenu, ktorú Slovensko tak zúfalo potrebuje," píše ďalej Uhrík s tým, že v nej majú miesť všetci, ktorí si "ctia slušnosť a tradičné hodnoty". Programové ciele sú prístupné na ich stránke. Členovia sa viac k hnutiu vyjadrovať nebudú. 

Strana od exkollárovca

Hnutie Republika prevzali od Petra Marčeka. Ide o premenovanú stranu Hlas ľudu. Marček ju prevzal dva roky po výlučení z Kollárovho hnutia. Hlas ľudu je bývalé Hnutie za demokraciu (HZD), ktorú ešte v roku 2002 založil bývalý prezident Ivan Gašparovič. Členkou nového Uhríkovho hnutia sa má stať aj Martina Šimkovičová. Marček aj Šimkovičová boli členmi hnutia Sme rodina, z ktorého ich vylúčili. Túto informáciu Uhrík nepotvrdil ani nevyvrátil. "Na margo pani Šimkovičovej, naše hnutie bude otvorené pre každého občana, ktorého srdce bije pre Slovensko," dodal Uhrík. 

Viac o téme: ĽSNSMilan Uhrík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu