Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Korčok netají rozhorčenie: Rokovania Gyimesiho s maďarským ministrom zahraničia boli neprijateľné

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok Zobraziť galériu (2)
Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok (nominant SaS) trvá na tom, že rokovania maďarského ministra zahraničných vecí Pétra Szijjártóa v Komárne s poslancom Národnej rady SR Györgym Gyimesim (OĽANO) v súvislosti so zákonom o štátnom občianstve boli neprijateľné, nakoľko ide o výsostnú vnútroštátnu záležitosť. Korčok o tom informuje na sociálnej sieti.

"Pokiaľ som minister zahraničných vecí, vždy budem brániť záujmy a suverenitu Slovenskej republiky a Národnej rady, ktorá o tomto dôležitom zákone rokuje," napísal. Szijjártó rokoval v stredu (3.3.) v Komárne s Gyimesim o dvojitom občianstve.

Rezort diplomacie si preto predvolal maďarského veľvyslanca, aby vysvetlil postup maďarskej strany. Korčok vtedy zdôraznil, že otázka novelizácie zákona o štátnom občianstve nie je témou bilaterálnych vzťahov a ide o vnútornú záležitosť Slovenska. Premiér Igor Matovič (OĽANO) ale označil vzťahy s maďarskými vrcholovými politikmi za dostatočne priame na to, aby sme s nimi mohli diskutovať o tejto téme.

Korčok netají rozhorčenie: Rokovania
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Ivan Korčok)

Viac o téme: SlovenskoMaďarskoPéter SzijjártóIvan KorčokGyörgy Gyimesi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu