Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Jazdil opitý a bez vodičáku: Mladík (16) nepredložil negatívny test a porušil karanténu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SENICA - Senickí policajti kontrolovali auto, ktorého 16-ročný vodič mal v dychu viac ako jedno promile alkoholu. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Policajti počas regulovania dopravy po dopravnej nehode medzi obcami Hradište pod Vrátnom a Osuské zastavili osobné motorové vozidlo. "Na mieste vodiča našli mladého muža, ktorému pri dychovej skúške zistili viac ako jedno promile alkoholu," uviedla.

Ako doplnila, okrem alkoholu v dychu sa previnil aj tým, že mal zakázané viesť motorové vozidlá. "To si vyslúžil tým, že jazdil bez vodičského preukazu. Hliadka pri kontrole zistila aj porušenie protipandemických opatrení. Mladík nepredložil negatívny test a zároveň aj porušil karanténu. Policajti tieto priestupky postúpili na príslušný Okresný úrad a Regionálny úrad verejného zdravotníctva," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

Poverený policajt obvinil mladého muža z prečinov marenia výkonu úradného rozhodnutia a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktoré hrozí trest odňatia slobody až na dva roky. V prípade mladistvého sa trest znižuje na polovicu.

Viac o téme: AlkoholVodičákMladíkPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu