Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rezort obrany upozorňuje na plánované presuny vojenskej techniky cez Slovensko

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany (MO) SR upozorňuje na plánované presuny vojenskej techniky aj zahraničných spojeneckých ozbrojených síl cez Slovensko v budúcom týždni. Informovala o tom hovorkyňa rezortu Martina Kovaľ Kakaščíková.

Od 1. do 7. marca je cez Slovensko plánovaných 11 cestných presunov zahraničných spojeneckých ozbrojených síl. Konkrétne pôjde o presun amerických, českých a poľských vojakov. Rezort obrany zdôrazňuje, že tranzity boli riadne schválené v zmysle opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR.

V tomto období sa uskutočnia tiež cestné presuny techniky Ozbrojených síl SR na trasách Michalovce – Hlohovec, Martin – Trebišov, Michalovce – Prešov, Nitra – Prešov, Hlohovec – Prešov, Prešov – Nemecká a späť. Taktiež Hlohovec – Trenčín a späť, Trenčín – Trebišov, Trebišov – Poruba pod Vihorlatom a späť, Michalovce – Kamenica nad Cirochou, Trebišov – Hlohovec, Prešov – Trenčín, Trebišov – Veľké Ozorovce a späť. Rovnako aj Trenčín – Nitra, Topoľčany – Nemecká, Trebišov – Martin, ako aj na trase Prešov – Mokraď.

V uvedenom období sú taktiež plánované železničné presuny na trasách Kamenica nad Cirochou – Prešov, Vlkanová – Sliač – Zemianske Kostoľany, Zemianske Kostoľany – Prešov a Zemianske Kostoľany – Vlkanová – Sliač.

Viac o téme: Vojenská technikaMinisterstvo obrany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu