Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS V Snine klesol vek hospitalizovaných: Už aj tridsiatnici majú ťažký priebeh

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

SNINA - Počet hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 v mestskej nemocnici v Snine sa naďalej pohybuje na hranici jej kapacít. Ako uviedol riaditeľ zariadenia Andrej Kulan, v poslednom období však výrazne klesol ich vek.

"Predtým to boli väčšinou starí ľudia, polymorbídni, nad 80 rokov, teraz už máme štyridsiatnikov, dokonca tridsiatnikov," priblížil s tým, že medzi pacientmi s komplikovanou formou ochorenia COVID-19 sú aj ľudia, ktorí doteraz netrpeli žiadnymi ochoreniami.

Podľa Kulanových ďalších slov sa obsadenosť lôžok vyhradených pre covidových pacientov dlhodobo pohybuje "na hrane". "Vždy máme obsadených okolo 40 lôžok," ozrejmil s tým, že k piatkovému ránu bolo v sninskej nemocnici na covidovom oddelení hospitalizovaných 44 pacientov s ochorením COVID-19, dvaja ďalší, ktorí potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie, sú hospitalizovaní na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny.

Počet pacientov v Trenčíne oproti minulému týždňu opäť stúpol

Vo Fakultnej nemocnici (FN) Trenčín je momentálne hospitalizovaných 135 pacientov s ochorením COVID-19. Na pľúcnej ventilácii je 13 pacientov. Počet hospitalizovaných pacientov v porovnaní s minulým týždňom stúpol o 17. Informovala o tom hovorkyňa FN Trenčín Martina Holecová.

Nezmenený zostal v porovnaní s minulým týždňom počet zamestnancov nemocnice, ktorí sú pre ochorenie mimo služby. „K dnešnému dňu máme vyradených 109 zamestnancov z pracovného procesu, z toho je šesť lekárov, 55 sestier a 48 ostatných zdravotníckych pracovníkov,“ doplnila Holecová. Od začiatku vakcinácie podali vo FN Trenčín 19.532 vakcín proti ochoreniu COVID-19, z nich 1326 prostredníctvom výjazdovej očkovacej skupiny v zariadeniach sociálnych služieb.

Viac o téme: NemocnicaPandémiaSlovenskoSninaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu