Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Polícia v Trnavskom kraji vykonala viac ako 3-tisíc dychových skúšok: Pozitívnych bolo 22

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook - Polícia SR - Žilinský kraj)

TRNAVA – Polícia v Trnavskom kraji vykonala v uplynulom týždni celkovo 3543 dychových skúšok na alkohol, z ktorých bolo 22 s pozitívnym výsledkom. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

S pozitívnym výsledkom bolo zistených 19 vodičov a traja cyklisti, 12 vodičov sa dopustilo prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Polícia len za nedeľu (14. 2.) riešila štyroch vodičov, ktorí nafúkali viac ako jedno promile. Dvaja z nich dokonca spôsobili dopravnú nehodu a obaja pri tom nafúkali viac ako dve promile alkoholu v dychu," uviedla Antalová. Ako doplnila, vodičov policajti obmedzili na osobnej slobode a obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Hrozí im odňatie slobody až na jeden rok.

Policajti na cestách počas šiesteho týždňa zaevidovali 39 škodových udalostí a 32 dopravných nehôd. "Jedna osoba pri nich utrpela ťažké a sedem osôb ľahké zranenia. Päť dopravných nehôd spôsobili vodiči pod vplyvom alkoholu. Najviac nehôd, bez alkoholu aj s ním, evidujeme v okrese Trnava," informovala krajská policajná hovorkyňa.

Viac o téme: Dychová skúškaPolícia Trnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu