Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

FOTO Skvelá práca polície: Vďaka medzinárodnej spolupráci odhalila prípad nelegálnej migrácie

Polícia vďaka medzinárodnej spolupráci odhalila ďalší prípad nelegálnej migrácie Zobraziť galériu (3)
Polícia vďaka medzinárodnej spolupráci odhalila ďalší prípad nelegálnej migrácie (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Polícia odhalila ďalší prípad nelegálnej migrácie, vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči Sýrčanovi žijúcemu v Nemecku za zločin prevádzačstva. Vodičovi zadržaného vozidla hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Migrantovi, ktorého mal previesť cez hranice, hrozí za falšovanie a pozmeňovanie verejnej listiny trest až tri roky. Informovala o tom hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová. Dodala, že vďaka spolupráci s maďarskou, českou a nemeckou políciou zadržali dve vozidlá, ktorými prevádzači prevážali migrantov s falošnými bulharskými dokladmi - jedno na Slovensku, druhé v Maďarsku.

Sýrčan, ktorého zadržala slovenská polícia, sa mal prevádzačstva dopustiť tým, že nelegálne prevážal cez hranice z Maďarska na Slovensko svojho krajana s falošným dokladom totožnosti. Vozidlo imatrikulované v Nemecku podľa hovorkyne zastavila hliadka hraničnej kontroly 11. 2. večer na diaľničnom hraničnom priechode Čunovo - Rajka.

Polícia vďaka medzinárodnej spolupráci
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

"Policajti zistili, že vodič Abdela A. (36-ročný), občan Nemecka pôvodom zo Sýrie prevážal z Maďarska na Slovensko bezodplatne svojho krajana (25-ročný), ktorý sa pri kontrole preukázal sfalšovaným pasom Bulharskej republiky," priblížila Bárdyová s tým, že vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície obvinil vodiča z prevádzačstva a na oboch bol spracovaný návrh na väzobné stíhanie.

Doplnila, že na základe informácií, ktoré polícia poskytla maďarským kolegom, krátko pred týmto zásahom zadržalo v Maďarsku na diaľnici M1 v oblasti Lébény oddelenie Székesfehérvár medzinárodného kriminálneho oddelenia Národného vyšetrovacieho úradu pohotovostnej polície vozidlo registrované v Nemecku, v ktorom sa nachádzali štyria Sýrčania. Dvaja prevádzači mali pobytové doklady ako žiadatelia o azyl v Nemecku.

Polícia vďaka medzinárodnej spolupráci
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Jeden z migrantov mal falošný doklad z Bulharska a ďalší podľa polície nepredložil dôveryhodné dôkazy o svojej totožnosti a zákonnosti pobytu v Maďarsku. Dvaja Sýrčania sú tak stíhaní za trestný čin prevádzačstva a jeden migrant za falšovanie a pozmeňovanie verejnej listiny. "V Maďarsku im za prevádzačstvo hrozí trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov," dodala hovorkyňa.

Viac o téme: Polícia SlovenskoMaďarskoNelegálna migrácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu