Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS SND venuje svoje predstavenia zdravotníkom, učiteľom a vedcom

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Slovenské národné divadlo (SND) sa rozhodlo venovať svoje online predstavenia zdravotníkom, učiteľom a vedcom.

"Veríme, že kultúra má transformačnú silu a prináša obrodu, ktorá je práve teraz veľmi potrebná. Dovolili sme si preto osloviť tých, na ktorých pleciach v súčasnosti leží najväčšia záťaž," uvádza v liste divákom Matej Drlička, generálny riaditeľ SND, ktoré v týchto dňoch formou osobného listu distribuuje pozvánky jednotlivým zdravotníkom, učiteľom a vedcom: "Chceli sme im prejaviť úctu a vďaku pozvaním na naše predstavenia a sprostredkovať im tak kúsok nášho sveta."

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Drlička ďalej píše, že záštitu nad touto aktivitou pre tých, ktorí sú v prvej línii a starajú sa o naše zdravie a vzdelanie, prebrala ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽANO), podporu a pomoc poskytli aj štátni tajomníci z rezortov zdravotníctva a školstva, vedy, výskumu a športu.

Osobné pozvania posiela generálny riaditeľ SND na online predstavenia činohry. V nedeľu 14. februára pozýva učiteľov na predstavenie Sissi – úteky Alžbety Rakúskej, vedci sú pozvaní 19. februára na inscenáciu Mercedes Benz a 27. februára zdravotníci na online prenos predstavenia Bál.

Viac o téme: PandémiaSlovenskoSNDKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu