Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS Výpadok zamestnancov aj nárast infikovaných: Situácia v zvolenskej nemocnici je kritická

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZVOLEN - Situácia vo zvolenskej nemocnici je pre nový koronavírus kritická. Za posledné dni v tomto zaradení zaznamenali zvýšenie počtu pacientov s ochorením COVID-19 a riešili aj výpadok svojich zamestnancov. V piatok o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Ako doplnila, nemocnica sa ocitla na hranici svojich možností. Celkovo má nemocnica k dispozícii 90 reprofilizovaných lôžok pre pacientov s ochorením COVID-19. „V piatok evidujeme 72 hospitalizovaných pacientov s novým koronavírusom na štandardných lôžkach, siedmi si vyžadujú pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu a 14 sú s podozrením na ochorenie,“ uviedla riaditeľka nemocnice Ľudmila Veselá s tým, že v súčasnosti majú výpadok 75 zamestnancov. „Z nich 48 má nový koronavírus a ďalší traja sú v karanténe,“ zhrnula a dodala, že ďalší pre zatvorené školy opatrujú deti.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

„Snažíme sa však udržať chod nemocnice, vyskladať služby v rámci všetkých fungujúcich oddelení, ako aj vakcinačného centra a mobilného odberového miesta,“ poznamenala riaditeľka. Všetkých pacientov, ktorí do nemocnice prichádzajú, prosí o trpezlivosť, disciplínu a pochopenie.

V tomto zdravotníckom zariadení aj naďalej platia prísne protiepidemiologické opatrenia a zákaz návštev. „Po splnení podmienok je možná prítomnosť otca pri pôrode. Nemocnica robí pre aktuálnu situáciu len urgentnú zdravotnú starostlivosť, plánované operácie sú odložené,“ ukončila Pavliková.

Viac o téme: NemocnicaPandémiaSlovenskoZvolenKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu