Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Minister školstva Gröhling smúti za Nicholsonovej odchodom: Dúfam, že sa raz vráti

Minister školstva Branislav Gröhling po rokovaní vlády
Minister školstva Branislav Gröhling po rokovaní vlády (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Ministra školstva a podpredsedu SaS Branislava Gröhlinga odchod Lucie Ďuriš Nicholsonovej z SaS mrzí. Dúfa, že sa možno raz vráti. Jej rozhodnutie rešpektuje.

"Luciu Ďuriš Nicholsonovú som si vždy za jej prácu, či už na Slovensku alebo teraz v europarlamente, veľmi vážil. Preto ma jej odchod z SaS veľmi mrzí a dúfam, že sa možno raz vráti," uviedol Gröhling na sociálnej sieti.

Zároveň nechcel komentovať koaličné nedorozumenia. "Tie tu vždy boli aj budú. Ako človek, ktorý myslí optimisticky a preferuje konštruktívnu prácu pred hádkami, vždy verím, že nezhody sa utrasú," napísal.

Ďuriš Nicholsonová informovala o svojom odchode z SaS vo štvrtok na sociálnej sieti. Potvrdila tak informácie TASR. Odchádza po tom, ako v koalícii vyvolala napätie tlačovou konferenciou o eurofondoch. Dostala sa ňou do konfliktu s vicepremiérkou Veronikou Remišovou (Za ľudí). Ďuriš Nicholsonová bude naďalej vykonávať prácu europoslankyne a predsedníčky európskeho výboru pre zamestnanosť a sociálne veci.

Viac o téme: OdchodSaSBranislav GröhlingLucia Ďuriš Nicholsonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu