Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ďalšie testovanie na KORONAVÍRUS: Mestá postupne oznamujú, ako to bude s odberovými miestami

Testovanie na koronavírus v Prešove Zobraziť galériu (10)
Testovanie na koronavírus v Prešove (Zdroj: TASR – František Iván)

PREŠOV - Mesto Prešov zriadi počas víkendu (13. - 14. 2.) odberné miesta na antigénové testovanie na ochorenie COVID-19, ktoré budú dostupné pre verejnosť. Všetkým záujemcom o testovanie radnica odporúča, aby sa ešte pred príchodom na odberné miesto zaregistrovali online, čím sa výrazne urýchli priebeh celého testovania. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Tomek.

"Zriadených bude 12 odberných miest, ktoré budú vytvorené v prešovských základných školách. Jednotlivé odberné miesta budú otvorené v sobotu aj v nedeľu od 8.00 h do 17.00 h s výnimkou prestávky od 12.00 h do 12.45 h. Odbery budú vykonávané počas obidvoch dní len do 17.00 h, a preto žiadame záujemcov o testovanie, aby prichádzali na odberné miesta s dostatočným časovým predstihom," uviedol Tomek. Ako ďalej povedal, víkendové testovanie v prešovských základných školách je určené predovšetkým pre ľudí, ktorí potrebujú test na účel cesty do zamestnania a nestihli sa dať otestovať počas pracovného týždňa, respektíve nenašli voľné termíny odberov na súkromných odberných miestach, pretože kapacita odberných miest zriadených mestom je obmedzená.

Na základe rozdelenia okresov podľa aktuálnej rizikovosti sa mesto Prešov nachádza v treťom stupni varovania, kde negatívny test na ochorenie COVID-19 platí sedem dní s účinnosťou od 15. februára. "Na všetkých odberných miestach bude fungovať online registračný systém na antigénové testovanie. Stačí vyplniť registračný formulár na webstránke trustoneapp.com/registration/slovakia/ a následne si stiahnuť aplikáciu do smartfónu. Po prihlásení sa do aplikácie každý používateľ uvidí svoj vlastný vygenerovaný QR kód, ktorým sa preukáže priamo na odbernom mieste," vysvetlil Tomek.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Výhodou pre všetkých občanov, ktorí sa zaregistrujú na testovanie prostredníctvom aplikácie, bude podľa Tomeka aj to, že nemusia čakať na výsledky svojho testu na odbernom mieste, pretože certifikát s výsledkom nájdu krátko po odbere v elektronickej forme priamo vo svojej aplikácii. Na vyžiadanie však môžu dostať certifikát aj v papierovej forme priamo na odbernom mieste. "Obyvateľom odporúčame, aby si pred príchodom na odberné miesto skontrolovali približný počet čakajúcich na jednotlivých odberných miestach na webstránke www.somvrade.sk," dodal Tomek s tým, že zoznam odberných miest nájdu záujemcovia na webstránke mesta www.presov.sk.

Ďalšie testovanie na KORONAVÍRUS:
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

V Žiari nad Hronom pribudnú dve nové odberové miesta

V Žiari nad Hronom sa rozširujú možnosti na bezplatné antigénové testovanie na ochorenie COVID-19. Súkromné spoločnosti v mestských priestoroch otvoria dve odberové miesta, kde budú zdravotníci odoberať vzorky šesť dní v týždni vrátane víkendov. Potvrdil to vedúci kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

Nové odberové miesta v Žiari nad Hronom vzniknú v priestoroch mestského kultúrneho centra (MsKC) a v starom kultúrnom dome na Námestí Matice slovenskej. Ako priblížil koordinátor odberových miest Denis Kmeť, obe odberové miesta budú otvorené od 8.00 do 17.00 h mimo obednej prestávky od 12.00 do 13.00 h. Odberové miesto v MsKC je k dispozícii od štvrtka, testovať sa v ňom bude každý deň s výnimkou utorka.

V starom kultúrnom dome by odberové miesto mali otvoriť v piatok (12. 2.), z prevádzkových dôvodov nebude k dispozícii v pondelky. Obe odberové miesta budú využívať aj rezervačný systém. „Spustiť by sme ho chceli čo najskôr. Vieme potom vydávať certifikáty aj SMS správou, čo výrazne uľahčuje celý proces,“ vysvetlil Kmeť. V Žiari nad Hronom tak bude k dispozícii celkom päť odberových miest na antigénové testovanie. Dlhodobo sa odbery vykonávajú v priestoroch radničnej reštaurácie, v areáli žiarskej nemocnice a na regionálnom úrade verejného zdravotníctva.

Primátori a starostovia okresu Pezinok varujú pred kolapsom pre nedostatok MOM

V okrese Pezinok môže nastať kolaps základnej infraštruktúry, a to verejnej dopravy, zberných školských klubov a materských škôl pre kritickú infraštruktúru či obchodov. Upozornili na to primátori a starostovia regiónu pod Malými Karpatmi v spoločnom vyhlásení a zdôvodnili to nezabezpečením dostatočného počtu mobilných odberových miest (MOM) zo strany ministerstva zdravotníctva. Podobné vyhlásenie zverejnili v utorok (9. 2.) aj primátori a starostovia okresu Malacky. Samosprávy žiadajú bezodkladné rozšírenie počtu stálych MOM v mestách a obciach. "Počnúc najbližším víkendom totiž hrozí kolaps COVID automatu, pretože je zrejmé, že šesť zriadených MOM nedokáže obslúžiť v požadovanom čase 65.593 obyvateľov (nie sú tu zahrnutí ľudia bez trvalého pobytu), a teda obyvatelia nemajú možnosť splniť podmienky dané štátom," uviedli primátori a starostovia okresu Pezinok.

Štát žiadajú o aktívne riešenie problému. Deklarujú, že dokážu pomôcť so zabezpečením testovania prevažne počas jedného dňa (soboty), no na ostatné dni a počas ďalších týždňov, ako tvrdia, už nemajú adekvátne kapacity. Ak nepríde k rozšíreniu MOM v mestách a obciach okresu Pezinok, hrozí podľa samospráv zastavenie školských klubov detí pre zamestnancov kritickej infraštruktúry a autobusovej dopravy v regióne. "Pretože okrem iných ani učitelia a vodiči nemajú možnosť splniť podmienky dané štátom. Rovnako je ohrozený plynulý chod obchodov, prevádzok, fabrík a pôsobenie živnostníkov, čo bude mať obrovský dosah na ekonomiku regiónu," skonštatovali. Zároveň apelujú na jednotný postup regionálnych hygienikov v otázke otvárania škôlok a škôl, keďže rozdielnymi stanoviskami vo forme odporúčaní dochádza podľa samospráv k nejednoznačnej a chaotickej interpretácii uznesení vlády SR. Primátori a starostovia okresu Pezinok zároveň žiadajú predsedov koaličných politických strán, aby boli opatrenia prijímané na úrovni vlády včas a zrozumiteľne tak pre samosprávy, ako aj občanov a zamestnávateľov.

Ďalšie testovanie na KORONAVÍRUS:
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

Totožné vyhlásenie vydali v utorok aj primátori a starostovia okresu Malacky. V prípade testovania ľudí na ochorenie COVID-19 už odmietajú suplovať úlohu štátu a taktiež upozorňujú na hroziaci kolaps COVID automatu. Dve stabilné odberné miesta v Malackách a dve v Stupave podľa nich nedokážu pokryť potreby Malackého okresu so 70.000 obyvateľmi. Na Slovensku je aktuálne k dispozícii viac ako 100 odberových miest na RT-PCR testovanie a 431 odberných miest na bezplatné antigénové testovanie, z toho na 204 miestach sa dá objednať. Uviedla to hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová s tým, že ministerstvo v týchto dňoch vyhodnocuje ďalšie žiadosti a počet MOM do konca týždňa ešte narastie.

"Regionálne úrady verejného zdravotníctva schválili zároveň v priebehu januára 1416 nových MOM tak, aby sa mohol testovať každý, kto chce," poznamenala Eliášová. Ministerstvo tak reagovalo aj na vyhlásenie Únie miest Slovenska (ÚMS), ktorá vyjadrila nádej, že rezort zdravotníctva do utorka dokončí povoľovanie vzniku súkromných MOM v slovenských mestách a obciach. Únia to totiž považuje za absolútne nevyhnutné, pretože mnohé samosprávy už nie sú schopné a ani ochotné "brať víkendové pretestovanie obyvateľov naďalej iba na svoje plecia".

Mesto Dolný Kubín tento víkend testovať nebude

Dolnokubínska samospráva počas najbližšieho víkendu neotvorí žiadne odberové miesta na ochorenie COVID-19. Obyvatelia budú môcť využiť súkromné mobilné odberné miesta (MOM), ktoré sú zriadené v rôznych častiach mesta. "Existujúca kapacita súkromných MOM v našom meste je, zdá sa, postačujúca. Vzhľadom na to, že v Dolnom Kubíne sú na budúci týždeň jarné školské prázdniny, rozhodli sme sa neotvárať ďalšie mestské odberné miesta," vysvetlil dolnokubínsky primátor Ján Prílepok.

Obyvatelia mesta sa môžu v prípade potreby otestovať na deviatich MOM, ktoré fungujú v meste dlhodobo. Ich režim je nezávislý od celoplošného testovania, ktoré zabezpečuje mesto. "Podľa našich informácií sa Dolnokubínčania testujú priebežne. Rozvrhli si to na viacero dní a pred jednotlivými odbernými miestami sa netvoria dlhé rady," ozrejmil primátor. Bližšie informácie o zriadených MOM v meste a ich prevádzkovej dobe sú dostupné na internetovej stránke mesta.

V stropkovskej nemocnici zriadili odberové miesto

V Nemocnici Svet zdravia Stropkov vzniklo vo štvrtok nové mobilné odberové miesto na testovanie na ochorenie COVID-19. Otvorené bude od pondelka do soboty v čase od 8.00 do 16.00 h, pričom obedňajšia prestávka bude v čase od 12.00 do 12.30 h. Nachádza sa pri hlavnom vstupe do nemocnice, testovanie záujemcov sa vykonáva z vonkajšieho priestoru. Informovala o tom komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková. "Verejnosť sa môže nechať otestovať antigénovým testom alebo PCR testom. Na antigénové testovanie je potrebné objednať sa online vopred, a to prostredníctvom portálu www.korona.gov.sk. PCR testovanie je určené len pre samoplatcov, objednať sa môžu na webe súkromného laboratória," priblížila Fedáková.

Testovanie v Košiciach
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TASR - Milan Kapusta)

Mobilné odberové miesto pri Nemocnici Svet zdravia Svidník je od stredy (10. 2.) otvorené v rozšírenom čase, a to od pondelka do soboty od 8.00 do 16.00 h, s obedňajšou prestávkou od 12.00 do 12.30 h. Aktuálne realizuje antigénové testovanie na ochorenie COVID-19 pre vopred objednaných pacientov cez portál www.korona.gov.sk. Ďalej PCR testovanie pre pacientov objednaných cez regionálny úrad verejného zdravotníctva a PCR testovanie pre samoplatcov a testovanie na ochorenie COVID-19 prostredníctvom PCR kloktania rovnako pre samoplatcov.

Vakcinačné centrum nemocnice vo Svidníku sa od začiatku februára presunulo do nových priestorov na prízemí bloku B (vstup pri psychiatrickej liečebni). Prevádzková doba je od pondelka do piatka od 9.00 do 15.00 h, s obedňajšou prestávkou od 11.45 do 12.30 h. "Na termín očkovania proti ochoreniu COVID-19 v Nemocnici Svet zdravia Svidník sa môžu určené skupiny ľudí prihlásiť online prostredníctvom národného portálu www.korona.gov.sk. Vo svidníckej nemocnici bolo dosiaľ zaočkovaných takmer 2000 oprávnených osôb," dodala Fedáková.

V Krupine pribudlo druhé stále odberové miesto

V Krupine pribudlo druhé stále odberové miesto na testovanie ľudí na ochorenie COVID-19. Samospráva o tom informuje na svojej oficiálnej webstránke. Záujemcovia sa môžu otestovať v kine Kultúra od pondelka do nedele v čase od 8.00 do 12.00 h a od 12.30 do 16.30 h. „Dajte prosím vedieť tým, čo to potrebujú, lebo nie vždy sa podarí vybaviť všetkých ľudí, ktorí čakajú v rade na Svätotrojičnom námestí,“ pripomína mesto s tým, že starší spoluobčania so zdravotnými problémami, tehotné ženy a matky s malými deťmi budú pri čakaní v rade uprednostňovaní.

K dispozícii je aj naďalej mobilné odberové miesto na Svätotrojičnom námestí. Ľudia môžu prísť počas pracovných dní, v pondelok až v piatok, v čase od 8.00 do 12.00 h a od 12.45 do 15.45 h.

Bratislava i mestské časti tento víkend ešte zriadia niekoľko odberových miest

Hlavné mesto a bratislavské mestské časti ešte tento víkend zriadia dočasné odberové miesta pre testovanie ľudí na ochorenie COVID-19. Ich kapacita však už bude menšia ako počas uplynulých víkendov. Magistrát preto žiada verejnosť, aby sa pri získaní potvrdenia o teste už nespoliehali len na dočasné odberové miesta zriadené samosprávami, ale aby na pravidelné testovanie využívali hlavne kapacity trvalých mobilných odberových miest.

"Priebežne aktualizovaný zoznam dostupných MOM a dočasných odberových miest vo vozidlách MHD zriadených magistrátom nájde verejnosť na webe covid.bratislava.sk. Do zoznamu budú postupne pribúdať aj dočasné odberové miesta zriadené mestskými časťami," informovalo hlavné mesto na sociálnej sieti. Magistrát zriadi dočasné odberové miesta vo vozidlách MHD s rezervačným systémom bez čakania na výsledok testu.

Testovanie v Bratislave
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

Bratislava upozorňuje, že pokiaľ sa navýši kapacita trvalých mobilných odberových miest (MOM) na 100.000 testov týždenne, upustí od pravidelného víkendového testovania. V stredu (10. 2.) bolo v Bratislave otvorených 42 MOM a niekoľko ďalších má byť podľa magistrátu po podpise zmlúv ministerstvom zdravotníctva ešte otvorených v nasledujúcich dňoch. "V plnej kapacite by tak MOM mohli zabezpečovať testovanie v Bratislave už od budúceho týždňa," informoval magistrát. Aj z tohto dôvodu sa on i mestské časti rozhodli ešte zriadiť dočasné odberové miesta, aby sa nestalo, že niektorí ľudia sa z kapacitných dôvodov do pondelka (15. 2.) nedostanú na testovanie.

Testovanie v Košiciach
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TASR - Milan Kapusta)

Detva otvorí odberné miesta na testovanie aj tento víkend

Mesto Detva plánuje otvoriť odberné miesta na testovanie obyvateľov na ochorenie COVID-19 aj tento víkend. Samospráva o tom informuje na svojej oficiálnej webstránke. Záujemcovia sa môžu otestovať počas najbližšieho víkendu v sobotu a v nedeľu (13. – 14. 2.). Na sobotu samospráva pripravila dve odberové miesta. Sú to Dom kultúry A. Sládkoviča a mestské kultúrne stredisko (Chudobienec).

V nedeľu budú k dispozícii tri odberové miesta. Občania sa môžu otestovať opäť v Dome kultúry A. Sládkoviča a aj v mestskom kultúrnom stredisku. K dispozícii bude aj III. základná škola (Obrancov mieru). Testovacie miesta budú počas celého víkendu otvorené od 8.00 h do 20.00 h s obedňajšou prestávkou od 11.30 h do 12.30 h. Ďalšia pauza bude od 16.30 h do 17.00 h. Posledné odbery sa budú robiť 15 minút pred koncom testovania.

V prípade, že sa občania nezúčastnia na víkendovom testovaní, stále sa budú môcť otestovať na mobilnom odberovom mieste pred budovou Rescuemed na Záhradnej ulici od 8.00 h do 16.00 h počas pracovných dní. „Tento týždeň pribudlo aj druhé mobilné odberové miesto pri Poliklinike - liečebni dlhodobo chorých na ulici Kpt. Nálepku. Ľudí otestujú od pondelka do soboty v čase od 8.00 h do 17.00 h,“ dodáva mesto Detva.

Na odberové miesto na sídlisku Juh v Malackách bude od pondelka potrebná objednávka

Na objednávkový systém prechádza aj druhé stále odberové miesto, na ktorom sa v Malackách možno otestovať na nový koronavírus. Samospráva na webe informuje, že od pondelka 15. februára sa aj na test v kasárňach na sídlisku Juh bude potrebné zaregistrovať. Objednávkový systém je rovnaký ako v prípade testovacieho miesta v malackom kaštieli, teda prostredníctvom štátneho webu korona.gov.sk.

"Termíny sa dajú rezervovať už aj vo štvrtok," upozornila samospráva. Odberové miesto v kasárňach na Štúrovej ulici, bez nutnosti registrácie, otvorili 9. decembra 2020. Vzhľadom na kontinuálny nápor na testovanie sa v poslednom čase množili upozornenia na dlhé čakanie v radoch.

Testovanie v Bratislave
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

Košice otvoria 33 odberných miest, ďalší víkend plošne testovať nebudú

Mesto Košice otvorí od piatka do nedele (12. - 14. 2.) 33 mobilných odberných miest (MOM) na testovanie na ochorenie COVID-19. Zriadi ich prevažne na základných školách. Fungovať budú naďalej aj tri veľkokapacitné odberové miesta. Ako na štvrtkovom brífingu uviedol primátor Jaroslav Polaček, na budúci víkend už mesto neplánuje organizovať plošné testovanie. Zdôvodňuje to nárastom počtu súkromných MOM. Cieľom magistrátu je podľa neho pripraviť veľkovakcinačné centrum na očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Počet vlastných MOM mesto znižuje aj na základe požiadavky regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ). „Aj v našom meste postupne vznikajú súkromné MOM. V súčasnosti ich je aktívnych viac ako 30 a budú stále pribúdať,“ povedal primátor s tým, že v Košiciach by ich malo byť viac ako 50. Priestor pre verejnosť na antigénové otestovanie tak podľa neho bude dostatočný a mesto by to robilo zbytočne.

Testovanie v Žiline
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA/ŽSK)

„Mesto potrebuje fungovať efektívne, hospodárne aj účelne. Nechceme plytvať finančnými prostriedkami. Pre nás nemá zmysel, aby sme vstupovali do súťaže so súkromným sektorom. Trh si s tým už dnes dokáže poradiť. Naše nevyužité centrá by nedokázali vygenerovať dostatok peňazí,“ vysvetlil. Odberné miesta mesto od piatka otvorí takmer na všetkých ZŠ a v tých mestských častiach, kde ZŠ nie sú. V piatok budú otvorené od 16.00 do 20.00 h. Cez víkend budú k dispozícii od 9.00 do 17.00 h. Zároveň budú naďalej, pravdepodobne do konca februára, otvorené tri veľkokapacitné MOM. Pôjde o odberné miesto v priestoroch magistrátu mesta na Triede SNP, v amfiteátri na Festivalovom námestí a v Spoločensko-relaxačnom centre na ulici Milosrdenstva. V Kulturparku na Kukučínovej ulici a vo Výmenníku Važecká na Galaktickej ulici vznikli už súkromné MOM. Primátor pripomenul, že súkromné MOM nefungujú na mestskej elektronickej registrácii.

Mesto bude aj najbližší víkend testovať ľudí v útulkoch, nocľahárňach a krízových centrách. V zariadení na Bosákovej ulici a v Bernátovciach budú testovať PCR testami. Dôvodom je, že v oboch zaevidovali štyri prípady ochorenia COVID-19. „Všetci ôsmi boli umiestnení do kontajnerových domčekov,“ spresnila viceprimátorka Lucia Gurbáľová. Magistrát predpokladá, že vzhľadom na ochladenie bude narastať počet ľudí bez domova, ktorí budú mať záujem o ubytovanie v takýchto zariadeniach. „Sme pripravení poskytnúť súčinnosť pri tom, aby sme zabezpečili ich dopravu a otestovanie, aby neohrozovali komunitu v týchto zariadeniach. Komunikujeme s RÚVZ a máme zazmluvneného aj lekára,“ povedala.

Ďalším cieľom mesta je podľa slov primátora pripraviť pre Košice veľkovakcinačné centrum. „Budeme to robiť v spolupráci s nemocnicami a s Ministerstvom zdravotníctva SR. Chceme, aby bolo v apríli v Košiciach všetko pripravené tak, aby sme zvládli nápor po tom, ako prídu nové vakcíny aj do Košíc,“ povedal s tým, že vakcinačné centrum by mohlo vzniknúť v priestoroch Steel Arény alebo Kulturparku.

Trstená otvorí v piatok a sobotu odberové miesto v dome kultúry

Mesto Trstená otvorí v piatok (12. 2.) a v sobotu (13. 2.) odberové miesto na antigénové testovanie na ochorenie COVID-19 v dome kultúry. Samospráva o tom informuje na sociálnej sieti. Na test sa obyvatelia môžu vopred objednať na konkrétny čas.

"Vďaka aplikácii rezervačného systému znížime čakacie doby. Registrácia je jednoduchá, zlepší plánovanie a výrazne zvýši bezpečnosť a efektivitu samotného testovania," uvádza mesto. Testovať sa bude v piatok od 14.00 h do 19.00 h a v sobotu od 8.00 h do 18.00 h.

Žilina hľadá zdravotníkov na víkendové testovanie

Mesto Žilina hľadá zdravotníkov na platenú výpomoc počas pripravovaného víkendového testovania na ochorenie COVID-19. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík. "Prihlásiť sa môžu lekári, zdravotné sestry, zdravotnícki záchranári, pôrodné asistentky či študenti lekárskych fakúlt (piaty a šiesty ročník) alebo ošetrovateľstva (druhý až piaty ročník). Zdravotníckemu personálu prislúcha za prácu odmena 15 eur (brutto) za hodinu," uviedol hovorca mesta.

Ďalšie testovanie na KORONAVÍRUS:
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TASR - Roman Hanc)

Doplnil, že prihlásiť sa môžu do piatka (12. 2.) do 23.00 h v online registračnom formulári na internetovej stránke https://koronavirus.zilina.sk/chcem-pomoct-pri-celoplosnom-testovani. "Prihlásených zdravotníkov bude následne kontaktovať Mestský úrad v Žiline s ďalšími informáciami," dodal Miškovčík.

Žilinčania môžu cez víkend využiť 20 odberových miest

Žilinčania môžu počas najbližšieho víkendu (13. – 14. 2.) využiť na skríningové testovanie 20 odberových miest v 10 lokalitách mesta. Možnosť elektronickej rezervácie termínu na testovanie ponúkne podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka sedem odberových miest. "Testovanie sa uskutoční v sobotu aj v nedeľu od 8.00 do 20.00 h, s obvyklými prestávkami pre testovacie tímy od 12.00 do 12.45 h a od 17.00 do 17.45 h. Posledný výter v danom dni urobia zdravotníci o 19.30 h, v odberných miestach s elektronickou rezerváciou o 19.45 h," uviedol hovorca mesta.

Dôvodom pre opakovanie testovania v Žiline je COVID automat, ktorý začal od pondelka (8. 2.) platiť na celom území Slovenska. "Epidemická situácia v okrese Žilina sa po aktualizácii automatu v utorok (9. 2.) mierne zhoršila, čím sa presunul z II. (červeného) do III. (bordového) stupňa varovania. Podľa platných pravidiel potrebujú od 10. februára obyvatelia zo Žilinského okresu na cestu do práce negatívny výsledok RT-PCR alebo antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie starší ako sedem dní. Rovnaká povinnosť platí aj pri pohybe medzi okresmi," doplnil Miškovčík.

Ďalšie testovanie na KORONAVÍRUS:
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

"Je možné, že sa pred niektorými odbernými miestnosťami budú tvoriť rady čakajúcich. Prednosť majú rodičia s deťmi, tehotné ženy, seniori či ľudia so zdravotným znevýhodnením. Žilinská samospráva vyzýva na prejavy spolupatričnosti, tolerancie a dodržiavanie preventívnych opatrení. Povinné sú rúška, používanie dezinfekcie a dodržiavanie rozstupov," vysvetlil hovorca mesta.

Pripomenul, že v Žiline aktuálne funguje deväť súkromných mobilných odberových miest na antigénové testovanie na ochorenie COVID-19. "Žilinčanom sú k dispozícii v pracovných dňoch, niektoré fungujú aj počas víkendu," dodal Miškovčík. Všetky aktuálne informácie nájdu Žilinčania na internetovej stránke mesta, osobitnej internetovej stránke koronavirus.zilina.sk alebo mestskej stránke na sociálnej sieti.

Viac o téme: TestovaniePrešovKoronavírusOdberné miesta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu