Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Náhodné kontroly odhalili nezodpovedných vodičov: Obrovské prešľapy, viacerí nafúkali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

SKALICA – Polícia zaznamenala v Trnavskom kraji počas uplynulého víkendu 30 dychových skúšok s pozitívnym výsledkom na alkohol. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

V okrese Skalica zaznamenali policajti prípad s jedným autom a dvoma opitými vodičmi. "V sobotu vo večerných hodinách zastavili policajti v meste Holíč 21-ročného muža. Pri kontrole namerali vodičovi v dychu 0,73 mg/l alkoholu, čo predstavuje viac ako 1,5 promile. Navyše zistili, že mladík ani nie je držiteľom vodičského preukazu. O necelé tri hodiny neskôr kontrolovala mestská polícia v Skalici to isté auto, za jeho volantom našla 31-ročného vodiča. Privolaná hliadka zo Skalice ho podrobila dychovej skúške, pri ktorej nafúkal viac ako dve promile alkoholu," uviedla Antalová.

Ešte vyššiu hladinu alkoholu v krvi zaznamenala polícia u 39-ročného Seničana. "V nedeľu poobede nafúkal viac ako tri promile. V takom stave šoféroval vozidlo po ceste I. triedy, keď ho medzi mestami Senec a Sládkovičovo zastavili dopravní policajti," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

Všetkých vodičov polícia obmedzila na osobnej slobode a obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo im hrozí pobyt vo väzení až na jeden rok. Policajti na cestách počas piateho týždňa roka zaevidovali 22 škodových udalostí a 15 dopravných nehôd. Pri nich utrpeli v štyroch prípadoch osoby ľahké zranenia. Najviac nehôd evidovala polícia v okresoch Trnava a Galanta.

Viac o téme: AlkoholVodičiPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu