Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V Nitre leží pacient s ťažkým priebehom KORONAVÍRUSU: Môže ísť o juhoafrickú mutáciu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NITRA - Koronavírus mutuje rýchlejšie ako stíhame očkovať a britská mutácia sa potvrdila vo viacerých mestách. V nitrianskej nemocnici leží pacient so zatiaľ neznámou mutáciou.

Fakultná nemocnica v Nitre potvrdila vysoké percento britskej mutácie koronavírusu. Tá je agresívnejšia a napáda skôr mladšie ročníky. V nitrianskej nemocnici leží pacient, ktorý je vo vážnom stave a podľa denníka SME bol v Afrike. Môže ísť preto o agresívnu africkú mutáciu koronavírusu. 

KORONAVÍRUS Expertom WHO sa v Číne nepodarilo potvrdiť pôvod vírusu u zvierat

"Diagnostika u uvedeného pacienta, ktorý je momentálne hospitalizovaný na infekčnej klinike, stále pokračuje, pričom sa toho času nevieme vyjadriť k typu covidovej infekcie," reagovala hovorkyňa Tatiana Kubinec pre denník. K presnému typu infekcie sa nemocnica ešte nevyjadrila, stále u pacienta vykonávajú diagnostiku.

Podľa zdroja, ktorý denník cituje, bol muž v Afrike a preto sa obávajú, že by mohol byť infikovaný týmto novým druhom mutácie. Vo fakultnej nemocnici bolo včera hospitalizovaných 124 ľudí s covidom, z toho 12 ventilovaných. V januári na covid zomrelo 268 pacientov.

Viac o téme: NemocnicaPandémiaMutáciaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu