Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Polícia naďalej pokračuje v sprísnených kontrolách, sankcie sa nemenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Polícia naďalej pokračuje v sprísnených kontrolách. Policajti vo zvýšenej miere kontrolujú opodstatnenosť pohybu osôb v čase zákazu vychádzania a účel cesty. Informoval o tom Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru.

Polícia bude pokračovať v kontrolách na miestach so zvýšenou koncentráciou osôb, ako sú lyžiarske strediská, nákupné strediská, železničné stanice, potraviny, drogérie či odberné miesta. "Tieto kontroly vykonajú príslušníci služby poriadkovej polície, služby dopravnej polície a služby železničnej polície," spresnila Bárdyová.

Za posledný týždeň, konkrétne od 28. januára do 4. februára, policajti odhalili 51 prípadov porušenia lekárom stanovenej karantény, 25 prípadov porušenia zákazu otvorenia prevádzok a 784 prípadov porušenia povinnosti nosenia rúšok. Za rovnaký čas evidujú tiež 1940 prípadov porušenia zákazu vychádzania a 604 prípadov porušenia postúpili na regionálne úrady verejného zdravotníctva a okresné úrady. "Sankcie zostávajú vo výške ako doposiaľ, v blokovom konaní do tisíc eur a v správnom konaní do 1659 eur," pripomenula Bárdyová.

Viac o téme: KontrolyPolícia Zákaz vychádzania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu