Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

KORONAVÍRUS Záhradkárske potreby by sa mali otvoriť: Strana SaS to presadila na vláde

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Záhradkárske potreby by sa mali otvoriť. Uviedol to vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) na sociálnej sieti po piatkovom online zasadnutí vlády.

"Prešlo nám otvorenie záhradkárskych potrieb! Práve sme skončili rokovanie vlády, kde sa prijali nové opatrenia v boji s 'hnusobou'," napísal Sulík a pripomenul, že už v minulosti koaličná strana SaS avizovala, že nepodporí ďalšie celoslovenské testovanie, a toto slovo dodržala. Keďže sa koaličnej strane nepodarilo okrem otvorenia záhradkárstiev presadiť nič iné, za opatrenia v súvislosti s celoplošným testovaním minister Sulík so šéfom rezortu diplomacie Ivanom Korčokom (nominant SaS) nezahlasovali. "Testovať je potrebné v ohniskách. Avšak tie ohniská sú definované tak široko, že aj tak sa bude testovať cca trištvrte Slovenska," podotkol vicepremiér.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Otvorenie záhradkárstiev potvrdil aj minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) na piatkovej tlačovej konferencii po rokovaní vlády. Považuje sa správne, aby sa ľudia dostali k sadeničkám alebo iným potrebám, keďže pobyt vonku pri záhradkárskej činnosti je podľa neho zdraviu prospešný.

Viac o téme: OtvorenieSaSRichard SulíkKoronavírusZáhradkárske potreby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu