Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

KORONAVÍRUS Obce, občania i školy boli uvrhnutí do krajnej neistoty, upozornil na to predseda KDH

Predseda KDH Milan Majerský
Predseda KDH Milan Majerský (Zdroj: TASR/Miroslava Mlynárová)

BRATISLAVA - Obce majú obrovský problém s plošným testovaním, občania, školy a samosprávy boli uvrhnutí do krajnej neistoty.

Upozornil na to predseda mimoparlamentného KDH Milan Majerský, ktorý zároveň vyjadruje údiv nad tým, "ako môže premiér krajiny sledovať riešenie kritickej situácie štátneho charakteru z úzadia a vyhovárať sa na koaličných partnerov".

Majerský zdôraznil, že ak vláda vyhlási celoplošné opatrenie a  realizáciu ponechá na samosprávy bez zabezpečenia potrebných podmienok, nesvedčí to o zodpovednosti exekutívy. "Samosprávy musia byť partnerom vlády, nie obetným baránkom, na ktorého sa zhodí prípadný neúspech," uviedol šéf kresťanských demokratov.

Kritiku na postup vlády pri spušťaní COVID automatu, otváraní škôl a testovaní vyjadrili už strešné samosprávne organizácie -Združenie miest a obcí Slovenska a Únia miest Slovenska. Obe rátajú s tým, že pri pretrvávajúcej chaotickej a neustále sa meniacej komunikácii štátu závisí úspech opatrení na schopnosti samospráv operatívne a proaktívne reagovať.

Viac o téme: TestovanieKaranténaMilan MajerskýKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu