Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Výsledky testovania v Trnave sa zlepšili iba minimálne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

TRNAVA - Počas uplynulých štyroch dní testovania na ochorenie COVID-19 bolo v Trnave antigénovými testami zistených 277 pozitívnych vzoriek. Otestovať sa na odberné miesta (OM) zriadené samosprávou prišlo 23.252 ľudí, miera pozitivity 1,19 percenta je v porovnaní s predchádzajúcim týždňom nižšia iba o 0,08 percenta. Informuje o tom mesto na sociálnej sieti.

V predchádzajúcom testovaní bolo pozitívnych 288 pri účasti 22.642 ľudí, miera pozitivity bola 1,27 percenta, čo Trnavu zaradilo medzi "červené" regióny. Trnava testovala od soboty 30. januára do utorka 2. februára, pričom počas víkendu prišlo na OM 19.732 záujemcov, pozitívnych bolo 202 s mierou pozitivity 1,02 percenta.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Z ďalších 3520 testovaných počas pondelka a utorka však bolo pozitívnych 75 ľudí, čo bolo viac ako 2 percentá. Počas tohto kola sa v Trnave dalo prvýkrát objednať na presný čas, mohli to využiť všetci, ktorí použili aplikáciu TrustOne. V meste fungovali tri desiatky OM, po víkende už menej, niektoré boli vyhradené pre objednaných záujemcov.

Viac o téme: TestovaniePandémiaVýsledkyTrnavaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu