Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Autentické VIDEO zo zásahu pri Kežmarku: Dvojica robila peklo zo života trom rodinám

Zásah polície
Zásah polície (Zdroj: FB/Polícia SR)

HUNCOVCE – Otrasný prípad! Muž a žena dlhé roky inkasovali a profitovali z biedy druhých. Šlo o tri rodiny. Policajti hovoria o úžere za takmer 50.000 eur. Dvojica už čelí obvineniu.

Muži zákona ukázali video zachytávajúce zadržanie obvinených. Muž podľa ich slov využíval neskúsenosť manželov, rovnako ich tieseň spôsobenú nedostatkom peňazí na základné potreby. Každý mesiac im poskytoval 100-eurovú pôžičku. Následne od nich každý mesiac inkasoval úroky prevyšujúce 80 % požičanej sumy, ako aj samotnú výšku požičanej sumy. „V dôsledku takého konania sa poškodení manželia opakovane dostávali do finančnej tiesne. Obvinená žena pri tomto konaní  pomáhala obvinenému evidovať vybrané i dlžné sumy, ktoré zapisovala do zošitov a niekedy aj sama inkasovala,“ opísali ochrancovia zákona.  

Obvinený sa podľa polície manželom opakovanie vyhrážal, že ak mu nebudú platiť úroky, tak ich rodina dostane bitku. Padli aj vyhrážky o zabití. „Naposledy sa im takto vyhrážal v nedeľu (24. januára). Manželia  zo strachu pred ním museli utiecť mimo miesta svojho bydliska,“ uviedli policajti s tým, že manželom vznikla škoda vo výške najmenej 20.000 eur.

Autentické VIDEO zo zásahu
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

V rovnakom období sa muž vyhrážal aj ďalšiemu manželskému páru, ktorému vznikla škoda vo výške najmenej 22.000 eur. „V období od novembra 2019 do novembra 2020 úžere obvineného musel čeliť aj ďalší obyvateľ Huncoviec. Ten doposiaľ vyplatil obvineným 2.500 eur,“ informovali zástupcovia zákona. „Všetci poškodení pred konaním obvinených nakoniec utiekli z miesta bydliska, nakoľko dlhý čas čelili vyhrážkam i psychickému nátlaku,“ dodali.

Muž a žena z Huncoviec už čelia obvineniu zo zločinu úžery a zločinu vydierania. „Obvinený muž i obvinená žena boli kežmarským vyšetrovateľom včera (28. 1.) popoludní obmedzení na osobnej slobode a boli umiestnení do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ aj naďalej v prípade vykonáva všetky potrebné procesné úkony,“ uzavreli policajti.

Viac o téme: PolíciaHuncovceVydieranieÚžera
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu