Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Na dodržiavanie karantény budú dohliadať policajti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

SAČUROV – Na dodržiavanie karantény z dôvodu zamedzenia šírenia ochorenia COVID-19 má v obci Sačurov v okrese Vranov nad Topľou dohliadať samospráva za asistencie polície. Vyplýva to z vyhlášky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom vo Vranove nad Topľou.

"Obec Sačurov povinná zabezpečiť kontrolu dodržiavania karanténnych opatrení, izolácie v domácom prostredí osobám pozitívnym na ochorenie COVID-19, ako aj všetkým osobám, ktoré boli v úzkom kontakte s osobami pozitívnymi na ochorenie COVID-19 a ktoré sú obyvateľmi bytových domov a rodinných domov na Davidovskej ulici č. 265 a 266 v obci Sačurov za asistencie príslušníkov Policajného zboru," nariadila regionálna hygienička Ľudmila Rosiarová v utorok (26. 1).

V prípade zistenia porušenia karantény má tiež obec zabezpečiť obmedzenie pohybu dotknutých osôb v rámci obce a informovať o tom RÚVZ. Samospráva má tiež zabezpečiť dezinfekciu verejných priestranstiev v bezprostrednej blízkosti karantenizovaných bytových a rodinných domov.

Na dodržiavanie karantény  budú dohliadať aj v Medzeve, Jasove a Drienovci

Na sprísnenú kontrolu dodržiavania karanténnych opatrení proti šíreniu ochorenia COVID-19 za asistencie polície majú dohliadať mesto Medzev a obce Jasov a Drienovec v okrese Košice-okolie. Vyplýva to z vyhlášok Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Košiciach.

Mesto Medzev je povinné zabezpečiť kontrolu dodržiavania izolácie v domácom prostredí osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19, ako aj všetkých osôb, ktoré boli v úzkom kontakte s pozitívne testovanými, a ktoré sú obyvateľmi domov na Kováčskej ulici číslo 68 až 74, 86 až 139 a 141. V prípade obce Jasov ide o osadu na uliciach Medzevská a Pri Bodve, a v Drienovci o lokalitu domov číslo 180 až 222. V daných častiach zaznamenalo testovanie na COVID-19 zvýšené počty nakazených.

Viac o téme: KaranténaPolícia KoronavírusSačurovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu