Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Fico hovorí o zmenách v migračnej politike a porušovaní sľubov koalície

Predseda strany Smer-SD Robert Fico Zobraziť galériu (4)
Predseda strany Smer-SD Robert Fico (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Smer-SD hovorí o porušovaní predvolených sľubov a klamstvách vládnej koalície aj v súvislosti s migračnou politikou. Namieta menovanie Jána Orlovského do funkcie šéfa migračného úradu Ministerstva vnútra (MV) SR.

Predseda strany Robert Fico v utorok uviedol, že Orlovský dlhé roky zastupoval nadáciu, ktorá prezentuje iné názory na migráciu, aké sú v záujme Slovenska. Smer-SD bude aj preto podľa jeho slov naďalej robiť kroky vedúce k ukončeniu volebného obdobia a predčasným voľbám. "Je to nominácia proti záujmom tohto štátu," vyhlásil Fico s tým, že menovanie Orlovského otvára nové smery v oblasti migračnej politiky. Očakáva, že sa k téme vyjadria aj šéf parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) či vicepremiér Richard Sulík (SaS), ktorí pred voľbami odmietali povinné migračné kvóty.

Fico hovorí o zmenách
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

Pripomenul tiež uznesenie NR SR z roku 2015. To podľa neho jasne hovorí, že Slovensko nikdy nemôže súhlasiť s povinnými kvótami. Dodal, že klub Smeru-SD podporí návrh ústavného zákona o skrátení volebného obdobia NR SR z dielne nezaradených poslancov okolo Petra Pellegriniho. Očakávajú však, že návrh nenájde dostatočnú podporu. Pokračovať chcú v referendovej iniciatíve. Podľa vlastných slov absolvoval ďalšie kolo stretnutí s organizáciami, ktoré by mohli referendum podporiť.

Fico hovorí o zmenách
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

Hovorí o dvoch variantoch - zbere podpisov počas núdzového stavu, keď to bude ťažšie, a o zbere po jeho skončení sa, čo považuje za jednoduché. Konať chcú tak, aby vyzbierali podpisy čo najskôr a odovzdali ich prezidentke SR Zuzane Čaputovej. "Atmosféra v spoločnosti je taká, aká je. Ľudia sú frustrovaní a nahnevaní, lebo táto vládna koalícia ich oklamala," podotkol šéf Smeru-SD, pričom pripomenul predvolebné sľuby koalície. "Na klamstvách a podvodoch získala podporu verejnosti," dodal.

Fico hovorí o zmenách
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

Viac o téme: KoalíciaRobert FicoSmer-SDMigračná politika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu