Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Prezidentka udelila pod jednou podmienkou milosť 47-ročnej žene: Je matkou dvoch detí

Prezidentka Zuzana Čaputová
Prezidentka Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová udelila v piatok milosť 47-ročnej žene M. G., ktorá bola právoplatne odsúdená pre spáchanie trestného činu sprenevery. Odsúdenej odpustila trest odňatia slobody vo výmere päť rokov pod podmienkou, že po dobu dvoch rokov odo dňa udelenia milosti nespácha úmyselný trestný čin. Informoval o tom hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Pri posudzovaní žiadosti o milosť prezidentka zohľadnila predovšetkým skutočnosť, že odsúdená sa stará o dieťa s ťažkým zdravotným postihnutím, ako aj fakt, že spôsobenú škodu nahradila poškodenej spoločnosti v celom rozsahu. "Je matkou dvoch detí, z ktorých jedno je ťažko zdravotne postihnuté, imobilné, nerozpráva a je na matku citovo naviazané," priblížil hovorca prezidentky SR.

Odsúdená M. G. sa skutku dopustila ešte v roku 2012. "Od spáchania skutku uplynulo 8 rokov, pričom odsúdená pred ním a po ňom viedla bezúhonný život, nespáchala žiaden iný trestný čin ani priestupok," uviedol Strižinec. Odsúdenej bol zároveň uložený trest zákazu činnosti vykonávať funkciu člena štatutárneho alebo dozorného orgánu na dobu päť rokov, ktorý jej odpustený nebol.

Viac o téme: MilosťPrezidentkaSlovenskoZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu