Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rezort spravodlivosti reaguje na dohady v prípade smrti Lučanského: Sfalšovanie dôležitého dokumentu?!

Milan Lučanský Zobraziť galériu (2)
Milan Lučanský (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Ministerstvo spravodlivosti publikovalo v piatok na sociálnej sieti vysvetlenie k dokumentu, ktorý zverejnil zástupca rodiny zosnulého bývalého policajného šéfa Milana Lučanského. Upozornili, že dôležitý dokument bol upravený a nezhoduje sa s originálom.

HOAX sa šíri internetom: Pravda o návšteve prešovskej väznice, padli trestné oznámenia

Zástupca rodiny zosnulého Milana Lučanského Miroslav Radačovský ukázal médiám hlásenie z 9. decembra, v ktorom sa píše, že „gen. Lučanský bol premiestnený do Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Banskej Bystrici v deň, keď bol eskortovaný do vojenskej nemocnice v Ružomberku“. Rezort spravodlivosti však tvrdí, že pravda je iná.

Milana Lučanského vyhlásili za mŕtveho 30. decembra 2020.
Zobraziť galériu (2)
Milana Lučanského vyhlásili za mŕtveho 30. decembra 2020.  (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Zbor väzenskej a justičnej stráže potvrdil, že spomínaný dokument existuje. Podľa vyjadrenia však z neho nevyplýva, že Lučanský bol v deň prevozu do Ružomberka fyzicky prevezený aj do Banskej Bystrice.

Kolíková ostala na výbore zaskočená: Radačovský predložil údajnú korešpondenciu Lučanského

"Vysvetlenie je jednoduché: Stráženie v nemocnici v Ružomberku zabezpečovali príslušníci Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Banská Bystrica a bolo vykonané administratívne prevzatie obvineného z ústavu Prešov do ústavu Banská Bystrica. Gen. Lučanský sa tak v tom čase fyzicky nikdy nenachádzal v ústave Banská Bystrica," odznelo v stanovisku.

"Upozorňujeme tiež, že dokument s týmto hlásením bol ZVJS zaslaný na vedomie aj rodine zosnulého generála a jeho advokátovi p. Bereseckému, a teda dokument, ktorý ukázal Miroslav Radačovský, bol upravený a nezhoduje sa s originálnym dokumentom," uzavrelo ministerstvo.

VYSVETLENIE K DOKUMENTU, KTORÝ ZVEREJNIL ZÁSTUPCA RODINY ZOSNULÉHO GENERÁLA LUČANSKÉHO Zástupca rodiny zosnulého...

Uverejnil používateľ Ministerstvo spravodlivosti SR Piatok 15. januára 2021

Milana Lučanského zadržala NAKA 3. decembra minulého roka. Podľa obvinenia polície sa mal dopustiť korupcie. O tri dni neskôr sudkyňa Špecializovaného trestného súdu rozhodla o jeho väzobnom stíhaní. Previezli ho do Ústavu pre výkon väzby do Prešova. 

Tam sa v stredu 9. decembra zranil vo väzobnej cele. Už v tom čase sa vynorili rôzne špekulácie o tom, čo sa stalo. Celé Slovensko napokon 29. decembra šokovala správa o tom, že si mal siahnuť na život v cele. O deň neskôr Lučanského vyhlásili za mŕtveho.

Viac o téme: SmrťMilan LučanskýMinisterstvo spravodlivosti SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu