Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Internetom sa šíri Krajčího vyjadrenie vytrhnuté z kontextu: Prísne opatrenia žiadal kvôli epidemiologickej situácii

Marek Krajčí
Marek Krajčí (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Internetom kolujú prekrútené správy z Krajčího stredajšieho vyjadrenia pred rokovaním vlády. Šéf rezortu zdravotníctva totiž nepovedal, že vláda prijala prísnejšie opatrenia, teda núdzový stav, lebo sa bála "protestov a vzbúr", ako to uvádzajú pochybné zdroje. Minister to v skutočnosti povedal v inom kontexte.

Sociálnou sieťou sa šíri video vystrihnuté z tlačovky ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, ktoré je vytrhnuté z kontextu. Šéf rezortu pred rokovaním vlády nepovedal, že vláda prijala prísnejšie opatrenia, pretože sa bála "protestov a vzbúr".

Bolo to inak. Minister v rekcii na otázku týkajúcej sa vážnej epidemiologickej situácie na Slovensku, či podľa jeho názoru "nezaspala vláda", keď už začiatkom decembra vedela, že nákup antigénových testov na celoplošné testovanie bude meškať, odpovedal, že už v úvode daného mesiaca chcel sprísnené opatrenia, aby sa spomalilo šírenie vírusu v populácii. „Áno, tá situácia bola vážna a my sme viac-menej prognozovali tie čísla, ktoré teraz sú a naplnili sa. Preto sme žiadali prísne opatrenia. Vláda na základe svojich možností prijala tie opatrenia, ktoré prijala, bála sa protestov, bála sa toho, že tu môžu byť nejaké vzbury, tá situácia bola veľmi napätá. A ja musím povedať, že všetci ministri vtedy s výnimkou mňa hlasovali za tie opatrenia, ktoré nakoniec boli prijaté,“ povedal v stredu Krajčí.  

Viac o téme: SlovenskoMarek KrajčíCovid-19Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu