Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Slovensko je na smutnom vrchole: Visolajský prezentoval hrozivé grafy o počte úmrtí!

Peter Visolajský oznámil v prípade pandémie na Slovensku hrozné správy.
Peter Visolajský oznámil v prípade pandémie na Slovensku hrozné správy. (Zdroj: Topky/Maarty, Facebook/Peter Visolajský)

BRATISLAVA - Situácia je na Slovensku naďalej vážna, o čom hovorí lekár a člen Ústredného krízového štábu Peter Visolajský. Ten v poslednom statuse na sociálnej sieti Facebook zhrnul pomocou svetových grafov smutnú pozíciu našej krajiny aj v rebríčku úmrtí. Nie však za všetko môže podľa neho najnovší variant britského koronavírusu.

Aj iní majú britský variant, no nemajú to tak zlé ako u nás

Visolajský v úvode statusu uznáva, že situácia je mimoriadne vážna tak, ako to prezentuje ministerstvo zdravotníctva a tiež je tu prítomná nová verzia vírusu. Má však aj povestné "ale". "Táto mutácia je už vo väčšine krajín sveta a v mnohých krajinách je rozšírená ďaleko viac ako u nás. Napriek tomu, množstvo z nich má lepšiu situáciu, ako máme na Slovensku," upozorňuje lekár.

Slovensko prvé v počte úmrtí, viní aj dlhoročný stav zdravotníctva

Čo je podľa neho oveľa vážnejšie a rovnako smutné je fakt, že je tu štatistika, podľa ktorej sa Slovensko dostalo na najhoršiu krajinu sveta v počte úmrtí na Covid-19 v prepočte úmrtí na 1 milión obyvateľov. „Na 1 milión obyvateľov Slovensku dnes zomiera najviac ľudí,“ upozorňuje na základe grafov Visolajský.

„Veľa krajín sveta ma vyšší počet infikovaných ako Slovensko,“ spomína člen ÚKŠ, no hovorí, že aj keď máme situáciu lepšiu v porovnaní v Českom, Rakúskom, Britániou či USA, stále u nás zomiera najviac ľudí. Ten za tým nevidí len samotný Covid. Visolajského hnevá, že krajina v čase hojností namiesto opravovania už tak schátraných slovenských nemocníc sa radšej venovala investíciám do štadiónov. „Sme krajina, kde sme dovolili finančným skupinám, aby si spravili zo zdravotníctva dojnú kravu,“ kritizuje Visolajský. „Sme krajina, ktorá nevyužila leto, aby sme dnes nemali nemocnice s nedostatkom kyslíkových rozvodov. Sme krajina, ktorej dnes na jeden milión obyvateľov umiera na koronavírus najviac ľudí,“ zakončil.

Viac o téme: PandémiaúmrtiaSlovenskoPeter VisolajskýKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu