Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nitriansky lekár je ďalšou obeťou KORONAVÍRUSU: Dojemné slová vnučky, boj o život na Štedrý večer

Peter Krehák (†71)
Peter Krehák (†71) (Zdroj: Facebook)

NITRA - V prípade rastúceho počtu obetí na Slovensku ide pre niektorých len o štatistiky. No mnohí našinci, ktorým vzal koronavírus ich najbližších, to vnímajú inak. Mimoriadne smutné je, ak pre nákazu vyhasne život niekoho, kto bojoval za záchranu iných. Tak to bolo aj v prípade lekára Petra Kreháka.

Peter Krehák pôsobil ako internista na poliklinike na Chrenovej v Nitre. Zahynul 5. januára vo veku 71. Dôvodom mal byť práve koronavírus. Mohol byť už na dôchodku. No svoju prácu miloval a preto chodil do ambulancie aj počas pandémie. Portál MY Nitra zverejnil dojemné slová jeho vnučky. 

„Bol to človek, ktorý pomáhal každému, komu mohol, či už v oblasti medicíny alebo v normálnom živote. Počas svojho života zachránil životy stovkám ľuďom. Bol dvojatestovaný internista a mal aj atestáciu z tropickej medicíny. Ako lekár pracoval 46 rokov,“ povedala.

Nitriansky lekár je ďalšou
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Facebook)

Peter podľa jej slov chodil do práce s veľkým nasadením. "Nebol to len skvelý lekár, ale aj človek, dobrý kamarát, milujúci manžel, otec a dedko,“ vyjadrila sa. 

Lekár sa koronavírusom nakazil ešte v decembri. Rodina prežila mimoriadne náročný Štedrý večer. Ich dedka totiž práve na Vianoce odviezla sanitka. Nevládal dýchať. Uspať ho museli 29. decembra. Pripojili ho na pľúcnu ventiláciu. Napokon 5. januára boj o život prehral.

Náročná situácia v Nitre

Zdravotníci v Nitre aktuálne prežívajú mimoriadne ťažkú situáciu. Za posledné dni stratili až troch kolegov. Okrem internistu Petra prišiel tamojší kolektív aj o urológa a pracovníka covidového urgentu. "To sú veci, ktoré veľmi ťažko znášam ja i kolektív tejto nemocnice,“ vyjadril sa riaditeľ nitrianskej fakultnej nemocnice Milan Dubaj.

KORONAVÍRUS Obetí z prvej línie pribúda: Smutné osudy tých, ktorí bojujú za naše životy

Ján Birčák, ktorý ako lekár pôsobí práve v nemocnici v Nitre, adresoval verejnosti veľavravný odkaz v súvislosti s koronavírusom.

"Ja už tomu ozaj nerozumiem. Tak my, čo vidíme, čo sa tu deje, nám tu umierajú ľudia pred očami, proste prosíme, aby nám ľudia pomohli svojou disciplinovanosťou a ušetrili tak životy možno aj svojich blízkych. „Oni“, tí čo o celej situácii nemajú ani páru, svätosväte tvrdia, že Covid neexistuje a nie je sa čoho báť. S úsmevom na tvári sledujú štatistiky nakazených, hospitalizovaných, mŕtvych..." napísal.

Lekár požiadal ľudí, aby si vypočuli tých, ktorí im možno zajtra budú pomáhať zachraňovať život. "Našim novodobým „masovým vrahom“ /hejteri, internetoví dokrútenci a žiaľ aj mnohí politici/ asi ozaj nebolo dopriate dostatok rodičovskej lásky," okomentoval. Celé jeho vyjadrenie nájdete nižšie. 

Od Vás: Človek – CORONA tvorstva. Prirovnal by som to behu po mínovom poli. My, čo robíme v nemocniciach, hovoríme, že...

Uverejnil používateľ Nekŕmte nás odpadom Streda 6. januára 2021
Viac o téme: LekárNitraKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu