Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Maroš, ktorý sedel vo väznici v Prešove: Tri roky som bol na samotke! Pozerajte menej akčných filmov

Muž, ktorý kedysi sedel vo väzbe v Prešove prehovoril o tamojších podmienkach. Zobraziť galériu (2)
Muž, ktorý kedysi sedel vo väzbe v Prešove prehovoril o tamojších podmienkach. (Zdroj: FB/Maroš Kanász Bodybuilder)

BRATISLAVA/PREŠOV - K smrti Milana Lučanského sa vyjadruje mnoho ľudí. Niektorí šíria rôzne konšpirácie, ďalší neveria, že spáchal samovraždu. Aj preto bola zriadená komisia, v ktorej je aj opozícia, aby sa nezávisla udalosť, pri ktorej Lučanský zomrel, prešetrila. O podmienkach v prešovskej väznici prehovoril aj muž, ktorý tam strávil nejaký čas.

Milan Lučanský zomrel v nemocnici po tom, ako sa podľa oficiálnych informácií obesil vo svojej cele na teplákovej mikine. Ministerstvo spravodlivosti zverejnilo aj časť dokumentov, ktoré sú v anonymizovanej forme. Dokumenty obsahujú aj výpoveď dozorcu, ktorý generála Milana Lučanského našiel v jeho cele. Mnoho ľudí však neverí tomu, že by bývalý policajný prezident spáchal samovraždu. To má vyšetriť aj komisia zložená zo 17 členov, v ktorej má zastúpenie aj opozícia. 

Ministerstvo zverejnilo dokumenty k Lučanskému: Prečo bol v cele sám? DETAILY z osudného dňa

Podľa bodybuildera Maroša, ktorý podľa vlastných slov, strávil vo väznici v Prešove nejakú dobu, je priam vylúčené, aby sa tam stala vražda. "Pozerajte menej akčných filmov. To nie je ako si to predstavujete, že sa väzni hore-dole prechádzajú," hovorí vo videu. "Vykonával som aj väzbu v Prešove a rovno vám poviem, bol som tri roky na samotke. To nie je akčný film, že vy si myslíte, že väzňov popúšťajú hore-dole. Veď pán Lučanský bol človek aký bol, mal postavenie. To bolo od začiatku jasné, že bude na cele sám, predsa ho nepriradia k väzňovi, ktorý by mu mohol ublížiť," analyzuje Maroš.

Podľa bodybuildera je v súčasnosti väzba "pioniersky tábor", pretože na cele sú zástrčky, môže tam mať človek televízor, či rádio. "Ja keď som bol vo väzbe, nemali sme ani telefón, ani zástrčky. Dvakrát denne nám zalievali teplou vodou kávu alebo čaj," spomína. Aj on si vykĺbil ramennú kosť a skončil v nemocnici. "Si myslíte, že za mnou prišla rodina? Neprišla, veď som bol vo väzbe a to je jedno, či v nemocnici. Stále som bol vo väzbe," opisuje. 

"Ja nejdem pána Lučanského hodnotiť ako zlého človeka, osobne som ho nepoznal. Ale každý sme na tom psychicky inak. Podľa mňa však je absolútne vylúčené, aby ho tam zavraždili," myslí si Maroš. 

Lučanského smrť prešetrujú

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský zomrel po tom, čo sa vo väzbe 29. 12. pokúsil o samovraždu. Na sociálnej sieti o tom informovala jeho rodina. Úmrtie potvrdil aj rezort spravodlivosti.Po pokuse o samovraždu bol Lučanský v kritickom stave prevezený do nemocnice.

Milan Lučanský
Zobraziť galériu (2)
Milan Lučanský  (Zdroj: Maarty)

"Manželke bol umožnený kontakt v nemocnici od nočných hodín včerajšieho dňa, pričom podľa informácií dozorujúceho prokurátora pri jeho lôžku zotrvala aj počas dnešného dňa," uviedla vtedy hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. Generálny riaditeľ Zboru väzenskej a justičnej stráže Milan Ivan po udalosti odstúpil zo svojej funkcie. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková oznámila, že zriadila širokú komisiu na prešetrenie prípadu. Potvrdila, že zvažovala aj vyvodenie politickej zodpovednosti.

Viac o téme: SamovraždaMilan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu