Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Očkovanie má za sebou aj ďalší člen vlády: Mikulec chce rozptýliť akékoľvek pochybnosti

Mikulec sa nechal zaočkovať Zobraziť galériu (3)
Mikulec sa nechal zaočkovať (Zdroj: Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Choroba Covid- 19 sužuje ľudstvo už takmer celý rok a Slovensko nie je výnimkou. Na prelome rokov 2020 a 2021 však prichádza k slovu vytúžené očkovanie proti tejto zákernej chorobe. Po tom, ako sa zaočkovať nechali prví členovia vlády dnes prišiel na rad aj minister vnútra Roman Mikulec. Ten týmto krokom chcel rozptýliť akékoľvek konšpiračné pochybnosti o nebezpečenstve vakcíny.

„Som nesmierne rád, že môžeme využiť doteraz najefektívnejšiu zbraň proti vírusu, ktorý nás už takmer rok drží v šachu. Rád by som svojím príkladom pomohol rozptýliť pochybnosti u tých, ktorí očkovanie ešte stále zvažujú,“ povedal minister.

KORONAVÍRUS Očkovanie má za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky)

Očkovanie v známej nemocnici sv. Michala

Mikulec sa nechal zaočkovať v Univerzitnej nemocnici sv. Michala, ktorá spadá pod kompetencie jeho vlastného rezortu. Za zmenku stojí tiež to, že tu bol po vážnej dopravnej nehode liečený aj predseda parlamentu Boris Kollár. 

Nemocnica začína s testovaním svojho zdravotníckeho personálu. Nasledovať budú tí, ktorí sú naďalej pripravení byť v prvej línii - príslušníci Policajného zboru, Hasičského a záchranného zboru, príslušníci záchranných zložiek MV SR a kritickej infraštruktúry.

KORONAVÍRUS Očkovanie má za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky)

Vakcíny pre vyše 200 ľudí denne

Nemocnica predpokladá, že denne podá vakcínu približne 200 až 250 ľuďom. Na tento účel bude vyčlenených presne 14 zdravotníkov, ktorí budú očkovanie realizovať. Vakcína bude dodávaná v týždenných intervaloch a očkovanie bude prebiehať podľa požiadaviek počas celého roka. „Sme jedna z prvých nemocníc na Slovensku, ktorá dokázala rýchlo zareagovať na požiadavku Ministerstva zdravotníctva SR a je pripravená spustiť očkovanie v prvej línii,“ hovorí generálny riaditeľ nemocnice Branislav Delej.

Rezortná nemocnica v Košiciach prevezme vakcínu už tento štvrtok a s očkovaním začína hneď nasledujúci deň. Denne zdravotníci zaočkujú 100-120 osôb.

Viac o téme: OčkovanieRoman MikulecCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu