Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS ĽSNS si spravilo míting uprostred lockdownu: Pokutu nakoniec zrejme nedostanú!

Kotlebovci sa zišli na centrále ĽSNS napriek trvajúcemu tvrdému lockdownu. Zobraziť galériu (5)
Kotlebovci sa zišli na centrále ĽSNS napriek trvajúcemu tvrdému lockdownu. (Zdroj: SITA/Jakub Julény, TASR - Martin Baumann)

BANSKÁ BYSTRICA - Aj keď počas tohto obdobia na Slovensku platí tvrdý lockdown v dôsledku zhoršujúcej sa situácie ohľadom pandémie Covid-19, straníci ĽSNS si v centrále strany dali počas včerajška míting. Pred známym, prerobeným rodinným domom, kde sa centrála kotlebovcov nachádza sa zišlo viacero parkujúcich áut a straníkov.

Do dvora domu pri Banskej Bystrici pritom podľa RTVS prichádzali autá z celého Slovenska. Viacerí účastníci pritom ani nemali nasadené rúška. "Schvaľovali sa zmeny stanov. Boli dodržané všetky opatrenia v zmysle aktuálnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva. Nezaznamenali sme žiadne narušenie verejného poriadku ani akýkoľvek iný priestupok, či delikt," odkázal televízii hovorca ĽSNS Ondrej Ďurica.

KORONAVÍRUS ĽSNS si spravilo
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: reprofoto RTVS)

Niektorí odišli bez slova, iní hovoria o výnimkách

Podľa reportáže TV Markíza bolo evidentné, že viacerí stojaci sympatizanti a členovia ĽSNS pri centrále strany boli buď skúpi na slovo alebo hovorili o akýchsi výnimkách, ktoré však bližšie nešpecifikovali. Odchádzajúci ľudia mali v rukách dokonca stranícke občerstvenie v podobe konzerv.

KORONAVÍRUS ĽSNS si spravilo
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: reprofoto tv markíza)

"Nemali sme tu žiadne stretnutie. Boli sme sa pozrieť... Nemám právo o tom hovoriť," povedal jeden z účastníkov mítingu. "Máme len tieto konzervičky. Bola tam organizačná štruktúra, ktorá sa menila, takže to sme museli," povedal ďalší z účastníkov, ktorý držal v ruke konzervy.

 

KORONAVÍRUS ĽSNS si spravilo
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: reprofoto tv markíza)

Jarčuška tvrdí, že politické strany nemajú žiadne výnimky

Na takýto míting uprostred jedného z najtvrdších lockdownov reagoval aj člen pandemickej komisie a lekár infektológ Pavol Jarčuška. "Politické strany nemajú žiadne výnimky oproti iným inštitúciám. Výnimky z lockdownu by dnes prakticky ani nemali existovať. Je naozaj veľmi dôležité, aby sa ľudia nezdružovali ak sú z rôznych domácností. Je to dôležité preto, lebo tým dochádza k šíreniu nákazy," povedal Jarčuška pre RTVS.

KORONAVÍRUS ĽSNS si spravilo
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: reprofoto tv markíza)

Na miesto prišla aj polícia

Na porušovanie zákazu lockdownu bola zrejme upozornená aj polícia, ktorej zložky sa na miesto centrály dostavili a situáciu preverovali. Pre TV Markíza polícia nakoniec potvrdila, že vedenie strany malo v tomto prípade výnimku a v rodinnom dome mali pracovné stretnutie. Sankcie či iné postihy sa tak po tomto stretnutí zrejme nebudú aplikovať.

Viac o téme: CentrálaMítingBanská BystricaĽSNSKoronavírusMarian KotlebaLockdown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu