Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zákaz, nezákaz! Z kostola na Orave vyšli veriaci bez rúšok: VIDEO Vecou sa zaoberá aj polícia

Omša v Liesku
Omša v Liesku (Zdroj: FB/Nekŕmte nás odpadom)

DOLNÝ KUBÍN – Od 1. januára platí na Slovensku prísnejší lockdown. Napriek tomu, že sa zakázala aj prítomnosť verejnosti na bohoslužbách, v kostole v oravskom Liesku sa konala verejná omša. Na videu, ktoré sa šíri sociálnou sieťou, je vidno desiatky veriacich, pričom niektorí nemajú ani rúška. Regionálny úrad verejného zdravotníctva v reakcii uviedol, že vzniknutou situáciou sa zaoberá. Slávenie svätých omší na Orave preveruje aj polícia.

V Liesku na Orave sa 1. januára dopoludnia napriek zákazu konala verejná omša. Sociálnou sieťou sa šíri video, na ktorom vidno, ako ľudia opúšťajú kostol. Viacerí pritom nemali nasadené rúška.

Vláda zaviedla prísnejší LOCKDOWN: Platí 19 výnimiek zo zákazu vychádzania

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Dolnom Kubíne však neudelil výnimku na konanie bohoslužby. Mikasov úrad to uviedol na sociálnej sieti. „RÚVZ sa vzniknutou situáciou zaoberá,“ stojí v reakcii úradu s tým, že regionálni hygienici môžu v tomto prípade opatrenia na lokálnej úrovni sprísniť nad rámec celoplošných, nie však zmierňovať.

Vecou sa zaoberá aj polícia

„Polícia v Trstenej v súčasnosti eviduje dve oznámenia, ktoré poukazujú na slávenie svätej omše za prítomnosti veriacich 1. januára dopoludnia. V tejto veci vykonávame preverovanie,“ uviedla na sociálnej sieti žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Viac o téme: OravaOmšaZákazCovid-19Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu