Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Počet očkovacích dávok proti KORONAVÍRUSU sa môže zvýšiť aj na Slovensku

Očkovanie proti koronavírusu
Očkovanie proti koronavírusu (Zdroj: TASR – Lukáš Grinaj)

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR nevylučuje, že sa aj na Slovensku z jednej fľaštičky očkovacej látky proti novému koronavírusu podarí očkovať šesťkrát. V súčasnosti je možných päť očkovacích dávok. Pre TASR to uviedla hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

Štátny ústav pre kontrolu liečiv v stredu informoval ministerstvo, že konzorcium Pfizer/BioNTech požiada Európsku liekovú agentúru (EMA) o zmenu v registrácii vakcíny Comirnaty. Výrobca vakcíny proti ochoreniu COVID-19 tak požiada o zmenu získania počtu jednotlivých dávok z jednej fľaštičky z päť na šesť. "Po schválení navrhovaného postupu budeme v zmysle nastavených pravidiel na Slovensku pri aplikovaní očkovacej látky postupovať," spresnila Eliášová.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Český premiér Andrej Babiš v utorok (29. 12.) oznámil, že české ministerstvo zdravotníctva schválilo zvýšenie očkovacích dávok proti ochoreniu COVID-19. Podľa Babiša toto rozhodnutie umožní zaočkovať omnoho viac ľudí. Opatrenie bude platiť dovtedy, kým svoje stanovisko k zvýšeniu dávok zverejní EMA. K takémuto kroku aj bez stanoviska EMA pristúpilo Taliansko, ako členský štát EÚ, a tiež USA, Švajčiarsko, Británia a Izrael.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaSlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu