Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vianoce budú iné: KORONAVÍRUS pokazil plány Remišovej, Kollár spomína na vytúžený darček

Veronika Remišová Zobraziť galériu (9)
Veronika Remišová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Členovia vlády i lídri politických strán budú tráviť vianočné sviatky tradične s rodinami. Niektorí z nich však musia byť pre nákazu novým koronavírusom v karanténe. Zhodli sa na tom, že tohtoročné Vianoce budú iné. Širšie rodinné stretnutia vzhľadom na opatrenia nebudú ani pre nich možné.

"Pre mňa Vianoce začínajú už adventom, keď sa rodina stretáva a pečieme vianočné dobroty," uviedol predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Najväčším darom preňho je, keď sa celá rodina zíde na Vianoce. "Ako dieťa som vždy chcel tank na diaľkové ovládanie," spomína na vytúžené vianočné darčeky. Dnes ho pod stromčekom potešia ponožky či pyžamo. Na Štedrý deň zvykol chodiť dopoludnia s deťmi ku kamarátovi z detstva, kde sa zišlo aj 200 ľudí. Tento rok to však pre pandémiu nebude možné.

Vianoce budú iné: KORONAVÍRUS
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Kancelária Národnej rady SR)

Vicepremiérka a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová sa nedávno nakazila novým koronavírusom, preto budú sviatky pre ňu iné. "Plánovala som, že na Vianoce zoberiem po otestovaní do našej rodinnej bubliny aj mamu, ktorá žije sama a s vnúčatami sa už veľmi dlho nevidela pre ochranu zdravia. Choroba nám však zmenila plány," uviedla. Prezradila, že tradičnú kapustnicu aj zemiakový šalát robí jej manžel, zatiaľ čo ona zvykne pripravovať rybu a makové pupáky. "Chcela som piecť aj oblátky a s deťmi krémeše a medovníky, ale pre chorobu a karanténu to nebude možné. Tak len spoza zavretých dverí počúvam, ako si deti niečo medzi sebou štebocú, občas sa pohádajú, kreslia mi rôzne umelecké diela – mladšia kreslí zvieratká, starší syn bojovníkov zo Star Wars a rôzne abstraktné variácie ochorenia COVID-19, aby ma potešil," opísala situáciu doma.

Vianoce budú iné: KORONAVÍRUS
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Predseda SaS a minister hospodárstva Richard Sulík bude Vianoce tráviť tradične s rodinou. "Vypínam mobil, odstavím mail, teda dám si automatickú odpoveď, a som cez Vianoce s rodinkou," povedal. Na otázku, či nehrozí koaličná kríza počas sviatkov, odpovedal, že v tom prípade by si mobil zapol. Aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) prezradila, ako bude tráviť sviatky. "V rámci sviatkov pokoja bude priestor na to, aby som mohla byť so svojou rodinou a aby som nemyslela na prácu," skonštatovala.

Vianoce budú iné: KORONAVÍRUS
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Tradičnú štedrú večeru absolvuje aj podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí). Sviatky strávi s rodičmi na Orave. "Prvýkrát budeme sami traja," povedal s tým, že jeho súrodenci sa už odsťahovali a keďže sú obmedzené návštevy, nebudú sa stretávať ani s ďalšou blízkou rodinou. Mrzí ho, že asi po prvý raz nepôjde na sviatky navštíviť babku, no nechce ju ohroziť. Okrem iného chce stihnúť dokončiť dizertačnú prácu a ak sa bude dať, rád pôjde do prírody so psom či na bežkách.

Juraj Šeliga
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Topky/Jám Zemiar)

Expremiér a líder mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini prezradil, že Vianoce vždy rád trávi so svojimi blízkymi vrátane rodičov. Tento rok ich však nechce ohroziť. "Som momentálne v karanténe a uvidíme, ako nakoniec budem sviatkovať. Želám všetkým veľa sily, zdravia, osobného šťastia, zodpovednosti a trpezlivosti," uviedol a pripomenul, že všetci by mali aj cez sviatky myslieť na svojich blízkych a správať sa zodpovedne.

Vianoce budú iné: KORONAVÍRUS
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

Členovia parlamentného zdravotníckeho výboru strávia Vianoce s rodinou

Členovia Výboru Národnej rady (NR) SR pre zdravotníctvo strávia Vianoce v kruhu svojej rodiny. Ako potvrdili, na tento čas sa veľmi tešia. Šéfka výboru pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková (SaS) dúfa, že bude s rodinou veľa jesť a oddychovať. "Budem si užívať prvé spoločné Vianoce po svadbe," povedala. Aj poslankyňa Monika Kavecká (OĽANO) bude vianočné sviatky tráviť so svojou rodinou, v najužšom kruhu s manželom a deťmi. "Verím, že aj takto komornejšie si užijeme pokoj, oddych a radosť z týchto krásnych sviatkov nádeje, sviatkov narodenia Pána," prezradila.

Jana Bittó Cigániková
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Topky/Vladimír Anjel)

Rovnako ako každý rok si bude aj tohtoročné sviatky poslankyňa Zuzana Šebová (Sme rodina) užívať v kruhu najbližších. Priznala, že pre ňu ide o najkrajšie obdobie v roku, Vianoce miluje. "Aj keď tento rok budú iné, ale tieto sviatky nie sú o darčekoch, je to obdobie lásky, pokoja a pohody. Na to v posledných rokoch zabúdame. A možno práve teraz, v tomto ťažkom čase, paradoxne, nájdeme pokoj v duši," povedala. Vyzvala tých, ktorí môžu, aby pomohli ľuďom, ktorí nemali toľko šťastia. O tom by podľa nej mali byť Vianoce. Vianočné sviatky bude tráviť doma s manželom aj poslankyňa Andrea Letanovská (Za ľudí). Zdôraznila, že bez telefónu sa určite nezaobíde. "Budem v dennom telefonickom kontakte s kolegami na oddelení a vzhľadom na nevyhnutné obmedzenia budem aspoň telefonicky s rodinou a priateľmi. Chystám sa na dlhé telefonáty, na ktoré nemám počas pracovného týždňa čas," poznamenala.

Andrea Letanovská skladá sľub
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Člen Výboru NR SR pre zdravotníctvo Vladimír Baláž (Smer-SD) bude tento rok rešpektovať situáciu okolo nového koronavírusu a bude so svojimi najbližšími doma. "Prajem aj všetkým ľuďom, aby sa stíšili a upokojili svoje duše. Veď vianočné sviatky sú sviatky nádeje a sviatky príchodu. Pevne verím, že potom v novom roku sa budeme môcť všetci spoločne, ale aj každý sám osobne znovu nadýchnuť a kráčať za splnením svojich povinností, snov a túžob," zaželal. Nezaradený poslanec a podpredseda mimoparlamentnej strany Hlas Richard Raši verí, že vianočné sviatky strávi v pokoji, a najmä v zdraví v kruhu svojej rodiny. "Verím, že ich nik a nič, žiadna situácia nebude znepríjemňovať," doplnil s tým, že v roku 2021 praje všetkým najmä veľa zdravia.

Nezaradený poslanec Národnej rady
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)

Viac o téme: PoliticiVládaVianoceKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu