Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Koaličná KRÍZA v plnom prúde, Remišová zvolala tajnú radu: Sulík na nej chýbal!

Sulík na koaličnej rade chýbal. Zobraziť galériu (3)
Sulík na koaličnej rade chýbal. (Zdroj: Topky/Maarty, Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Zdá sa, že na v koalícii sú ďalšie vážne trhliny v oblasti medzistraníckych vzťahov. Už včerajší vážny rozkol medzi premiérom Igorom Matovičom (OĽaNO) a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS) naznačil, že to nevyzerá práve optimisticky. Pokračovať to malo tým, že sa s obidvoma lídrami chcela rozprávať vicepremiérka a líderka Za ľudí Veronika Remišová. Zdá sa ale, že koaličná rada sa uskutočnila bez hlavného aktéra, a síce Sulíka. Mal vraj iný program!

S týmto tvrdením prichádza Denník N. Táto rada sa opäť kvôli liečbe predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) musela konať u neho v dome. Túto radu skutočne aj iniciovala Veronika Remišová, keďže sa chcela pozrieť na problém medzi Sulíkom a Matovičom. Dokonca mala snahu ho volať ako prvého, čo sama potvrdila. Ten však nemohol prísť. "Richarda Sulíka som, samozrejme, volala ako prvého, ale nemohol prísť,“ vyjadrila sa šéfka Za ľudí.

Príjazdová cesta do vily Borisa Kollára
Zobraziť galériu (3)
Príjazdová cesta do vily Borisa Kollára  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Bez Sulíka, u Kollára doma

„Pán minister mal iný program,“ potvrdila Remišovej slová Sulíková hovorkyňa Katarína Matejková. Len včera pritom premiér Matovič nazval Sulíka idiotom, ktorý nie je schopný za 7 týždňov nakúpiť testy a vyzval ho na odchod z funkcie ministra aspoň do Vianoc.

Problém na obidvoch stranách

Remišová však vidí zlyhanie na obdivoch koncoch. „Pri komunikácii a nákupe testov zlyhávajú obe strany tohto sporu, ale je krízová situácia a Slovensko potrebuje, aby politici nemysleli na svoje preferencie alebo záujmy, ale na riešenie krízy. Táto situácia sa nedá vyriešiť jedným stretnutím, ale lepšou a pokojnejšou komunikáciou a zmenou správania oboch strán," myslí si predsedníčka Za ľudí.

Veronika Remišová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Táto koalícia má pred sebou historické výzvy v podobe pandémie, ale aj historické príležitosti očistiť Slovensko a pre krajinu by bolo katastrofou, keby koalícia skrachovala a otvorila tak cestu Ficovi, Pellegrinimu a Kotlebovi, ako to pri páde vlády Ivety Radičovej, ktorý tiež spôsobili po roku vládnutia nezvládnuté spory v koalícii,“ dodala.

Viac o téme: Koaličná rada SaSRichard SulíkBoris KollárOĽaNOSme rodinaVeronika RemišováZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu